Szelektív hulladékgyűjtésre sarkallják a diákokat


2011-02-15 12:17:35  | cikk: mo  | 


Szelektív hulladékgyűjtésre sarkallják a diákokat főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskolában és az Acsády Ignác Szakképző Iskolában megvalósult  mintegy 600 millió forintos TIOP keretében az infrastrukturális fejlesztések mellett a környezettudatos magatartás népszerűsítésére is gondoltak a pályázatírók. A projektben ugyanis szerepel szelektív hulladékgyűjtő szigetek létesítése az iskolákban, hogy a környezettudatos magatartás már a fiatalok körében is ismert legyen. A program részeként a mezős diákok terepbejáráson vehettek részt a Szabó Dezső utcai – tavaly nyáron átadott – hulladékválogató üzemben. 

Az Észak-Balatoni Hulladékkezelési Társulás által benyújtott pályázat keretében megépült hulladékátrakó február 1-jétől április 30-ig próbaüzemben működik – adott tájékoztatást Kovács Attila, a Közszolg Kft igazgatója. Kovács Attila megmutatta a fiataloknak, mi történik a szelektíven gyűjtött szeméttel, hogyan válogatják a műanyagpalackokat és miként lesz a papírhulladékból összepréselt papírbála. Az igazgató arról is beszámolt, milyen módon kezelik a háztartási hulladékot, milyen formában kerül a királyszentistváni végcélra. A bemutatóval arra sarkallják a fiatalokat, használják a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, hiszen ha így tesznek, védik városunk környezetét, hozzájárulnak lakóhelyünk élhető, egészséges állapotának megőrzéséhez.

Pápán jelenleg 18 városrészen van lehetőség szelektív hulladékgyűjtésre. Az Észak-Balatoni Hulladékkezelési Társulás pályázata keretében tavasszal a város 35 pontjára kerül szelektív hulladékgyűjtő konténer. A gyűjtőpontok helyét már ki is jelölték, a térkövezett, betonozott szigetek jelzik, hogy március-április hónapban hova helyezik ki a szelektív szemeteseket – tette hozzá Kovács Attila.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-22 21:22:04

Augusztus 24-től gyűjti az aláírásokat az ellenzéki együttműködés


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 16:12:21

Rendhagyó október 23-ai megemlékezés a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-09-30 22:37:13

Meseterápiás foglalkozás a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2019-08-22 17:28:52

Kisorsoltuk első nyertesünket!


PÁPA időjárás