Farsang a fonóban, bohócbál s miegymás- így mulattak a Vajda lakótelepi óvodások


2011-02-16 19:05:27  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Farsang a fonóban, bohócbál s miegymás- így mulattak a Vajda lakótelepi óvodások főképe
A hagyományokhoz híven idén is minden csoportszobában megünnepelték a farsangot a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában. A kicsik már napok óta izgatottan várták a mai délelőtt, amikor is a Rozmaring német nemzetiségi csoportosok bohócbállal, a Pillangó csoportosok mókás játékokkal, a Napsugár-hagyományőrző csoportosok fonós játékkal, míg a Szivárvány csoportosok egy báli forgataggal készültek az idei mulatságra.
A Napsugár magyar hagyományőrző csoport tagjai először hétköznapi tárgyakkal, textilekkel, bölcsővel berendezett „fonóban” játszottak, majd régi mesterségek jelmezeibe bújva az udvaron jelképesen „kéregettek” a családoktól, szüleiktől.
A jó hangulatú nap közös táncolással, játékkal folytatódott.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-24 19:32:38

Móka és Kacagás a Nátuskerti Óvoda gyermeknapján


ajánlott cikk főképe

2019-06-02 23:46:38

Elindultam szép hazámból...


ajánlott cikk főképe

2019-04-01 13:35:47

Székely lábbábos varázslatos mesevilága


ajánlott cikk főképe

2019-05-27 14:54:01

Épül a gettókerítés


PÁPA időjárás