Rendhagyó irodalomóra Szabó Magdáról


2011-02-17 18:37:55  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rendhagyó irodalomóra Szabó Magdáról főképe
A pápai Pedagógus Művelődési Ház adott otthont ma délelőtt annak a rendhagyó irodalomórának, melyet dr. Szurmainé Silkó Mária tartott az érdeklődő diákoknak és tanáraiknak.
A rendezvény elején Schmidt Dezsőné kuratóriumi elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Németh-Vékes Erzsébet Beethoven: Für Elise című darabját játszotta el zongorán. Ezt követően Kerecsényi Zoltán intézményvezető olvasta fel Szabó Magda "A félistenek szomorúsága" című írásának egy részletét, mely Jókai Mórról szólt, méghozzá abból az apropóból, hogy holnap lesz az egykori pápai diák, Jókai Mór születésének évfordulója.
Rádi Róbert, a Művelődési Osztály vezetője is köszöntötte a szép számban megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta, hogy példás ez a rendhagyó irodalomóra és nagyon fontos is, hiszen a jelen diákságának meg kell ismernie a magyar múlt alakjait, jeles személyiségeit, így Szabó Magdát is. A rendhagyó irodalomórát dr. Szurmainé Silkó Mária, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési főosztályvezetője tartotta.
- Szabó Magdát egyetemista koromban ismertem meg Debrecenben, hiszen én az ő barátnőjééknél laktam albérletben. Számomra nagyon nagy élmény volt vele találkozni, ugyanis én magyar tanári szakra jártam. Úgy emlékszem rá vissza, hogy Magda fegyelmezett, munkabíró, de a magánéletben jókedvű és vidám ember volt - mesélte az előadó.
Dr. Szurmainé Silkó Mária fotókkal illusztrált prezentáció segítségével beszélt Szabó Magdáról és személyes élményeiről. Az alkalmon röviden ismertette az író halála előtt nem sokkal elkészült könyvét, az "Ajándékomat megbecsüld" - Töredékek Szabó Magda életművéhez című vaskos kötetet is.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-09 22:13:54

Családi fotóalbum - Buváriné Véghelyi Margit


ajánlott cikk főképe

2019-08-13 21:08:46

Ideiglenes toronysisak a Szent József Kápolnán


ajánlott cikk főképe

2019-03-30 08:10:29

Tájékoztató a felsővárosi fejlesztésekről


ajánlott cikk főképe

2019-06-12 19:15:30

Asztalos vizsgamunkák az Acsádyban


PÁPA időjárás