Arany Dániel Matematikai Tanulóverseny a Petőfiben


2011-02-17 19:52:58  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Arany Dániel Matematikai Tanulóverseny a Petőfiben főképe
A Bolyai János Matematikai Társulat az Oktatásért Közalapítvány támogatásával idén is meghirdette az Arany Dániel Matematikai Tanulóversenyt. Ebben az évben a Petőfi Sándor Gimnázium néhány tanulója is benevezett a megmérettetésre.
- A verseny háromfordulós. Az első már decemberben megvolt, azon 16 diák vett részt. Aki továbbjutott, jelen esetben 3 tanuló, ők vehettek részt a mai, második fordulón. Aki itt is jól teljesít, az mehet a harmadik fordulóra áprilisban. A feladatsort a versenyzők matematika tanárai javítják ki, kivétel a harmadik fordulóban, hiszen azt nem az intézményben írják majd. Két korosztályban lehetett indulni a versenyen: a kezdők a 9. és haladók a 10. évfolyamosok kategóriájában. A feladatok megoldáshoz 4 óra áll a tanulók rendelkezésére Nincs sok feladat, de azok nagyon nehezek. Számológépet és mobiltelefont nem lehet használni, de függvénytáblázatot, szakkönyvet és tankönyvet viszont igen - tájékoztatta hírportálunkat Nagyné Benkovics Márta igazgatóhelyettes.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-20 23:00:54

Kastélykapu-avató a szentendrei mesterek műhelyében


ajánlott cikk főképe

2019-09-02 17:37:51

Tilos a várakozás a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 20:51:43

Madársuli az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2019-08-22 10:00:59

Ingyenes tanszercsomagot kapnak rászoruló gyerekek a Pápai Tankerületi Központ jóvoltából


PÁPA időjárás