A város életében a vallásos hagyomány mindig meghatározó volt - Dr. Áldozó Tamás volt a KÉSZ vendége


2011-02-19 00:28:17  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A város életében a vallásos hagyomány mindig meghatározó volt - Dr. Áldozó Tamás volt a KÉSZ vendége főképe
Még két hét van hátra az időközi polgármester és önkormányzati képviselő választásig városunkban, a kampány pedig minden oldal részéről gőzerővel folyik. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége mai közéleti fórumára a Fidesz-KDNP jelöltjeit, dr. Áldozó Tamást és Unger Tamást hívták meg, mutatkozzanak be és beszéljenek terveikről, elképzeléseikről. A beszélgetés során több téma is szóba került: a város elkövetkezendő négy évére vonatkozó fejlesztései, az egyházak szerepe, jövője, annak közszolgáltatásban vállalt szerepe és lehetőségei.
– A város életében a vallásos hagyomány mindig meghatározó volt, többek között ez segített 1945 és 1990 között olyan mintákat átörökíteni a második világháború előtti polgári időkből, amiknek köszönhetően ez a város ’90 után gyorsan és látványosan újra tudta építeni önmagát. Nem elsősorban az infrastruktúrájára, hanem a lelkére gondolok. Arra, hogy rövid időn belül tudott táplálkozni pápaiságából, a hitéből, a tehetségéből az itt élők közössége. S ennek a vallásos hagyománynak vannak olyan értékei, amik kifejezetten jó szolgálatot tesznek, és amelyekhez képest érdemes a hétköznapjainkat meghatározni ma is, hiszen ezek olyan örök tanítások, értékek, amik egy európai demokráciában az élet sarokkövei, akkor is, ha értelmetlen viták folytatnak liberálisok arról, hogy a keresztény meghatározásnak szerepelnie kell-e egy alkotmányban - mondta dr. Áldozó Tamás.
Elsőként dr. Hauber Károly, a KÉSZ vezetője köszöntötte az érdeklődőket. Mint mondta, nem véletlenül a Fidesz jelöltjeit hívta meg a mai fórumára a civil szervezet, ezzel is szeretnék kifejezni, kit támogatnak a márciusi választásokon. Ezt követően bemutatta dr. Áldozó Tamás polgármester jelöltet. Dr. Hauber Károly öt érvet sorolt felt amellett, hogy dr. Áldozó Tamásra voksoljanak március hatodikán az emberek.
- Az első érv úgy fogalmazható meg, hogy dr. Áldozó Tamás nem csak okos ember, hanem szíve is van. Becsületes ember is, aki ismeri őt, ebben nem kételkedik. Nincs annál fontosabb, hogy ez a kettő, vagyis az értelem és az érzelem találkozzék. Másik érvem nem újdonság: az a mély kötődés, ami őt ehhez a városhoz kapcsolja. Igenis, fontos az, hogy olyan polgármestere legyen egy városnak, aki nagyon mélyen kötődik a településéhez. Dr. Áldozó Tamás nem csak családi értelemben kötődik a városhoz, hanem személyesen, külön kötődik a tókerti városrészhez is, gyökereihez való ragaszkodásáról pedig már két könyv is jelent meg a tollából. Harmadik érvem az, hogy több dologgal is foglalkozott eddig a polgármesterjelölt, és mindenütt helytállt. Negyedszerre azt mondhatom, hogy dr. Áldozó Tamás a legjobb korban van. Fiatalember, de már nem túl fiatal ahhoz, hogy polgármester legyen. Ebből a szempontból a legjobb korban van és ez is egy adottság. Ötödször, ha mindaz, amit elmondtam igaz, de ez az ötödik nem teljesülne, akkor kizáró ok lenne. Senki nem gondolhatja azt, hogy Pápának a polgármestere, legyen az bárki, el tudja vezetni a várost megfelelő politikai háttér nélkül. Tehát kell megfelelő politikai háttér, mely dr. Áldozó Tamásnak meg van helyi, megyei és országos szinten is - fogalmazott az elnök.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-15 20:26:57

Energetikai felújítás a Vörösmarty Úti Otthonházban


ajánlott cikk főképe

2019-09-21 20:36:38

Szüreti mulatság Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2019-09-27 00:22:37

Legyen hitünk és legyen erős akaratunk ebben a városban - választási fórumot tartott a Fidesz


ajánlott cikk főképe

2020-01-16 17:45:15

4 kilogramm kábítószer


PÁPA időjárás