Sajtótájékoztató az illegális hulladéklerakásról


2011-02-21 19:10:42  | cikk: Babos Petra  | 


- A közterületek állapotán feltétlenül változtatni kell - hangzott el a ma délutáni sajtótájékoztatón, melyet Áldozó Tamás alpolgármester tartott a Városházán.
A Pápai Rendőrkapitányság állománygyűlésén három prioritásra, három együttműködési területre hívta fel az alpolgármester a rendőrkapitányság figyelmét: a közterületi rendre, az ifjúságvédelemmel kapcsolatos területre és a hulladék-kezeléssel kapcsolatos kérdésekre.
- Olyan ellenőrzési terv elkészítését kértem a jegyzőtől, amely a városi hatóságok számára egyértelművé teszi a feladatot és lehetőséget nyújt arra, hogy azokat, akik nem képesek a mindennapi együttélés normái szerint élni, a hatóság szankciókkal kényszerítse a változásra - mondta Áldozó Tamás.
A kért ellenőrzések közül a hétvégén az első szakasz lezárult. A Közterület Felügyelet, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya és a rendőrség, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai közösen szombaton és vasárnap a város különböző pontjain ellenőrzéseket tartottak. Ekkor azon ingatlanok tisztaságát ellenőrizték, amelyekben használtcikkeket tárolnak ("lomiznak"), továbbá az utánfutókkal kapcsolatos előírásokat is ellenőrizték.
A két nap alatt összesen 22 helyszínen jártak az ellenőrök, melynek eredményeképpen 18 fő ellen indítottak szabálysértési eljárást.
Az alpolgármester hozzátette, hogy ez az első apró lépés volt, kezdeményezni fogják a jövőben az ilyen fajta közös fellépéseket a rendőrség és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal szakembereivel együtt.
- Reméljük, hogy ennek a kezdeményezésnek meglesz az eredménye, és sem hétköznap, sem hétvégén ilyen normasértő tevékenységek nem fogják zavarni a pápai lakosok nyugalmát - hangsúlyozta a város alpolgármestere.
Végül elmondta, hogy a február 25-ei, pénteki képviselőtestületi ülésen rendeletet fognak módosítanak arról, hogy a bérpótló juttatásban, azaz a rendszeres szociális segélyben részesülők kötelezhetőek lesznek arra, hogy lakásukat, házukat, annak udvarát, illetve az ingatlanhoz tartozó közterületet tisztán tartsák. Amennyiben ez nem történik meg, a bérpótló juttatást megvonják a jogosultaktól – tette hozzá Áldozó Tamás.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-13 16:00:21

Szerdán kezdődhet a Korvin utca aszfaltozása


ajánlott cikk főképe

2019-03-29 09:02:37

Helyesírásból versenyeztek a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-05-21 21:08:36

Dicsérjétek az Urat muzsikával! - Jótékonysági hangverseny a Ferences templomban


ajánlott cikk főképe

2019-03-03 19:56:31

Jubileumot ünnepelt a Fidelitas Pápai Csoportja


PÁPA időjárás