Civil Szakmai Nap az ifjúságért


2011-02-22 16:04:02  | cikk: mo  | 


Civil Szakmai Nap az ifjúságért főképe
Negyedik alkalommal szervezte meg Civil Szakmai Napját és a Miénk a ház elnevezésű kiállítást a Civil Háló Szövetség valamint a Veszprém Megyei Közművelődési Szakmai Egyesület ma délelőtt. A Nemzeti Civil Alapprogram és a Jókai Mór Művelődési Központ támogatásával megvalósuló szakmai konferencia fő célcsoportja ezúttal az ifjúság. Dr. Baloghné Uracs Marianna, a Civil Háló Szövetség vezetőségi tagja elmondta, igyekeznek minden évben más-más témát a középpontba állítani, olyan témaköröket, amelyek különösen foglalkoztatják a civil szervezeteket. A szakértő úgy fogalmazott, úgy látják, egyre nehezebb megnyerni és megszólítani a fiatalokat, nem könnyű olyan programokat szervezni számukra, melyek lekötik a figyelmüket. Ugyanakkor fontos, hogy a diákság egyre jobban megismerje a civil lét előnyeit, társadalmi szerepét, hiszen a szervezetek tagsága belőlük táplálkozik. Ennek jegyében szerveződött a mai szakma nap is, a megye számos, a legkülönfélébb profilú civil szervezete képviselője tanácskozott arról, hogyan, milyen stratégiával lehet összefogni a helyi fiatalságot. 

A Civil Háló Szövetség Ifjúsági Munkacsoportja nagy gondot fordít a probléma megoldására. A szakemberek komplex programot dolgoztak ki annak érdekében, hogy a nagy létszámú pápai diákság körében ifjúsági összefogásra sarkallják a fiatalokat. E stratégia jegyében rendezték meg tavaly októberben a Suli-spuri elnevezésű sportprogramot, illetve jelenleg is zajlik a Suli-túra, melynek keretében előadásokat, interaktív foglalkozásokat tartanak a középiskolások számára a legkülönfélébb közéleti jellegű témákban. Palkovicsné Vass Ibolya ifjúsági asszisztens elmondta, a következő program – március 23-án – Sulimpia lesz, melyre ezúton is várják a középiskolások jelentkezését, ezen kívül pedig számos kerekasztalbeszélgetést szerveznek a jövőben az érintett szakemberek számára. 

A Civil Szakmai Nap mintegy nyitórendezvénye a Miénk a ház című kiállításnak, melynek keretében 21 szervezet mutatja be tevékenységét. A hagyományos tárlat az érdeklődők számára is tartogat meglepetéseket. Két hét alatt 12 szervezet 21-féle interaktív foglalkozással, bemutatókkal várja a diákokat. Lesz például kerekesszékes ügyességi verseny, kézműves játszóház, rendhagyó történelemóra és táncház is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-02 22:22:50

Történelmi játszóvár lesz a Hagyományok Hegyén


ajánlott cikk főképe

2019-09-05 16:30:40

Várkertfürdős ajándékkal gazdagodott második heti nyertesünk


ajánlott cikk főképe

2019-12-09 20:12:10

Ajándékkártyával és műsorral kedveskedtek az időseknek


ajánlott cikk főképe

2019-09-28 13:20:07

Mesepiac a Református Ótemplom udvarán


PÁPA időjárás