Népszerű a népdaléneklési verseny a Munkácsyban


2011-02-23 15:47:16  | cikk: mo  | 


Népszerű a népdaléneklési verseny a Munkácsyban főképe
Közel öt éve rendszeresen megrendezik az alsós népdaléneklési versenyt a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A nagy népszerűségnek örvendő programot ma délután tartják az intézményben. Ezúttal mintegy 40 gyermek vesz részt a versenyen, minden alsós osztályból 2-3 fő képviselteti magát. Dr. Törekiné Pápai Erzsébet érdeklődésünkre elmondta, az óvodából rendszerint nagy dalanyaggal érkeznek a gyerekek, ezért van miből válogatniuk. A házi megmérettetésen a versenyzőknek egy kötelező és egy szabadon választott népdalt kell elénekelni. A lassan hagyománnyá érő versenyt az utóbbi egy-két évben furulyavetélkedővel is kiegészítették, így a tehetségek az ének mellett hangszeres tudásukat is összemérhetik a program alkalmával. A produkciókat háromtagú zsűri értékeli, amely az intézmény pedagógusaiból áll össze. A Munkácsy Mihály Általános Iskola nagy gondot fordít a népi hagyományok ápolására, s ez az oktatásban is megnyilvánul. Így kaphatott méltó helyet az intézmény életében a népdaléneklési verseny is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-06-19 20:54:59

Sok sör fogyott a fesztiválon


ajánlott cikk főképe

2019-10-19 23:50:49

Akiért én sétálok...


ajánlott cikk főképe

2019-07-24 12:04:09

Áll a piaccsarnok fémszerkezete


ajánlott cikk főképe

2019-08-22 21:22:04

Augusztus 24-től gyűjti az aláírásokat az ellenzéki együttműködés


PÁPA időjárás