Lezajlott Heitler Lászlóné Városi Matematika Verseny első fordulója


2011-02-23 16:14:18  | cikk: mo  | 


Lezajlott Heitler Lászlóné Városi Matematika Verseny első fordulója főképe
Közel 120 diák érkezett ma délután a Munkácsy Mihály Általános Iskolába a pápai és környékbeli általános iskolákból és kisgimnáziumi tagozatokról. A Heitler Lászóné Városi Matematika Verseny mindig nagyon népszerű az iskolák körében, a megmérettetés első fordulójára évfolyamonként három diák jelentkezhetett egy-egy intézményből. Tóthné Nagy Judit, a Matematika Munkaközösség vezetője arról tájékoztatott, a versenyen olyan matematikai példákkal, szöveges és logikai feladatokkal találkozhatnak a gyerekek, melyek megoldása előzetes felkészülést, szakköri munkát igényel, ugyanakkor minden feladat az adott évfolyam tananyagára épül. A legjobbak továbbjutnak a második fordulóra, és akik ott is kiválóan teljesítenek, könyvjutalomban részesülnek.
A kétfordulós matematika verseny tulajdonképpen egy emlékverseny, mellyel a pedagógusok az intézmény egykori tanára, az 1988-ban elhunyt Heitler Lászlóné emléke előtt tisztelegnek.

Képek:

ERDÉLYI Ilona, Heitler Lászlóné (Gecse, 1939 — Pápa, 1988): ált. isk. matematika-fizika sz. tanár. Pedagóguscsaládból szár­mazott. Pápán, az Áll. Tanítóképzőben érettségizett (1957) és képesítőzött (1958). Ezt megelőzően pedagógiából országos tanulmányi versenyt nyert (1956). Gyakorló évét az I.sz. Ált. Isk. úrdombi tagiskolájában töltötte. Egy évig a Jókai, majd két éven át a Zalka Máté Ált. Isk.-ban dolgozott. 1961-ben a kertvárosi isk.-ba he­lyezték, ahol 1988-ig, betegsége kezdetéig teljesített szolgálatot. Tanári oklevelet 1965-ben kapott a pécsi főiskolán. Különösen a bábjáték irányítását végezte sikeresen a diákok körében. 1989 óta volt iskolája róla elnevezett matematikai versenyt rendez évente a város és környéke tanulói számára.  S.: P., Alsóvárosi t.
F.: A család tulajdonában lévő dokumentumok. • Munkácsy Mihály Ált. Isk. irattára.(1995)

Forrás: Tungli Gyula: Pápai Pedagógus Lexikon [http://mek.oszk.hu]

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-13 18:10:26

Családi fotóalbum - Oláh Sándorné Nagy Gabriella


ajánlott cikk főképe

2019-09-05 16:30:40

Várkertfürdős ajándékkal gazdagodott második heti nyertesünk


ajánlott cikk főképe

2019-12-06 09:13:22

A digitális világ, ami összehoz


ajánlott cikk főképe

2019-11-05 20:18:27

Interaktív vándorkiállítás nyílt a Pál utcai fiúkról a könyvtárban


PÁPA időjárás