Búcsú a Magyar Kupától


2009-10-28 19:48:40  | cikk:  | 


A Lombard Pápa a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján szerdán 17 órától  Videoton együttesét fogadta a Perutz stadionban. A továbbjutás legfőbb esélyese a vendéggárda volt, mivel múlt hétenaz odavágón Sitku, Szakály és Alison találataival hazai győzelem született. Véber György csapata ma mindent egy lapra feltéve próbálta meg a lehetetlent, vagyis kicsikarni a továbbjutást a Soproni Liga éllovasával szemben. Hazai szempontból jól kezdődött az összecsapás Rebryk veszélyeztette először Sebők kapuját, ám lövését magabiztosan fogta a hálóőr. A 12. percben megszerezhette volna a vezetést a Lombard csapata, ám Orosz pár méterről sem tudott a hálóba gurítani, a játékszer centikkel kerülte el a vendégkaput. 8 perccel később szintén Orosz előtt adódott lehetőség, de a támadó ezt a ziccert is elpuskázta, lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, Sebők már verve volt. Mint később kiderült ez volt a félidő utolsó nagy lehetősége. 45 perc játék után könnyen vezethetett volna akár két góllal is a hazai csapat, ám a hőn áhított előny nem jött össze Szűcséknek. A félidőben Alex folytatta Orosz helyett, ám átütő erőt ez a változtatás sem hozott a játékunkba. Harcolt, küzdött a Pápa, ám csak Szűcs bravúrjának köszönhetően nem szerzett vezetést Sitku révén a vendég csapat. A 80. percben jártunk legközelebb a gólszerzéshez, ekkor Granát beadása a kapufáról kifelé pattant. A végére maradt még egy Bárányos és egy Alex helyzet, de ezen a napon képtelenek voltunk a kapuba találni, 0-0 maradt az eredmény, a Lombard tehát búcsúzott a kupaküzdelmektől.

Mestermérleg

Véber György: Úgy gondolom, hogy az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás, egy 3-0-ás hátrány ledolgozása, főleg a Videoton ellen tényleg csak a legmerészebb álmainkban valósulhatott volna  meg. Kíváncsi lettem volna a mérkőzés második félidejére abban az esetben, ha Orosz Péter a két 100 százalékos helyzetéből legalább az egyiket gólra váltja. Mezőnyben megfelelően futballoztunk, átütő erő azonban nem volt a támadásainkban.

dr. Mezey György: Igazi jó kupamérkőzés volt, jól játszott a Pápa, mi nehézkesen futballoztunk. Néhány kontrahelyzetből lehetett volna gólt szerezni, nem tettük meg, kis szerencsével döntetlenre tudtuk hozni a meccset. A továbbjutás nem forgott veszélyben.

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-04 17:36:41

Eredményes évet zárt az Első Magyar Polgári Lőegylet


ajánlott cikk főképe

2020-01-03 12:09:53

Jótékony dartsosok


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 17:40:49

Felfüggeszti az edzéseket a PELC


ajánlott cikk főképe

2020-01-26 14:57:42

Hetet lőtt a Perutz FC