Véget ért a Szűkebb Pátriánk tanfolyam


2011-03-22 18:25:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Véget ért a Szűkebb Pátriánk tanfolyam főképe
Tesztírással ért véget ma délután a Szűkebb Pátriánk Ifjúsági Honismereti Kör idei hét alkalomból álló előadás-sorozata, melyet a Jókai Mór Művelődési Központ szervezett.
Az általános-és középiskolás diákok érdekesebbnél érdekesebb előadásokat hallhattak többek közt a városunk iskoláinak múltjáról, az Esterházyakról, a reformációról, a céhes iparról és a két világháború közötti időszakról. 
- A Szűkebb Pátriánk minden évben tesztírással, számonkéréssel ér véget. 60 kérdéses tesztet állított össze Huszár János, a kör egykori alapítója a hét előadásra építve. A legjobban válaszolókat könyvjutalomban fogjuk részesíteni - mondta el Mészárosné Varga Veronika művelődésszervező.
- 1986-ban Borbély Lajos és jómagam alapítottuk az országban akkor szinte egyedülállónak mondható ifjúsági honismereti kört, amely hetente megújuló hasznos információval, adattal látta el a város régmúltja iránt érdeklődő tanulókat. Eleinte a Munkásotthonban tartottuk az összejöveteleket, mivel akkoriban ott volt a Pedagógus Művelődési Ház - tette hozzá Huszár János Bél Mátyás-díjas helytörténész.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-29 21:39:31

Szívemhez szorítom


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 23:21:22

A hölgyeket ünnepelték a nyugdíjas egyesületnél


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás