Pápán járt a három testőr és a jeti


2011-03-24 22:27:50  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Pápán járt a három testőr és a jeti főképe
Akad olyan ember ebben az országban, aki nem tudná, ki is az a Besenyő család? Vagy a mára szállóigévé vált mondatokat, mint a „Nooormális?!; Maargit, neked halványlila gőzöd van! Pedig de!” ne ismerné? Szerintem nem. A 25 éves L’art pour l’art Társulat az 1999-ban bemutatott, nagysikerű színházi estjének felújított változatát hozta el tegnap este a Jókai Mór Művelődési Központ színpadára. Szászi Móni, Dolák-Saly Róbert, Laár András és Pethő Zsolt előadásában a Három testőr és a jeti vagy mi a pék eredménye: fájós rekeszizmok és nevetéstől berekedt hangszalagok, tapstól vöröslő tenyerek és nevetőkönnyek. 
A l’art-os színházi estek visszatérő, csak poénjaiban változó elemeiként Pápán is megfordult a Besenyő család, fellépett a színpadon Naftalin Ernő különleges ötlettárával és Laár András is olvasott fel verseket a Költő életéből. Az előadás során az is kiderült, hogy hányszor lehet büntetlenül énekelni egy refrént. Az Egri csillagok kétrészes diavetítését Leopold hangján értelmezte újra narrátorként Dolák-Saly, s két vetítés között Tompika is megjelent, majd miután ismertette az ABC betűit, hamar fény derült arra a kérdésre, hogy mi köze van egy esernyőnek az F-betűhöz.
Az 1986-ban alakult Társulat színházi estjeiken, televíziós műsoraikban, dalkölteményeikben kizárólag csak saját írásaikat adják elő. Megunhatatlan stílusuk, egyedülálló produkcióik már 25 éve új színt hoz a humor és a színház világába. A pápai közönség a jól ismert arcokat régi-új jelmezükben és a kreatív l’art-os stílust vastapssal jutalmazta.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 12:54:04

Hatalmas daru a víztoronynál


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 22:15:21

Folytatódott a Zsidó Szabadegyetem előadása


ajánlott cikk főképe

2020-05-22 17:46:17

Május 30-án nyit az Esterházy-kastély