Az élet továbbadása, a gyermeknevelés a legnagyobb és legnehezebb feladat a világon - Unger Tamás az édesanyákat köszöntötte


2011-05-01 21:35:39  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Az élet továbbadása, a gyermeknevelés a legnagyobb és legnehezebb feladat a világon - Unger Tamás az édesanyákat köszöntötte főképe
Már húsz éve minden május első vasárnapján összegyűlik Tapolcafő apraja-nagyja a művelődési házban, hogy az édesanyákra és nagymamákra emlékezzenek. Így történt ez ma délután is a hagyományoknak megfelelően. A rendezvényen részt vett Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő és Unger Tamás alpolgármester is, aki a város nevében köszöntötte az édesanyákat.
- Mindannyian ajándékba kaptuk az életünket, s akkor lehetünk csak boldogok, ha továbbajándékozzuk azt - mondja Kozma Imre atya. Az élet továbbadása, a gyermeknevelés a legnagyobb és legnehezebb feladat a világon. Valaki azt mondta, hogy ez a küldetés egyesíti magában az összes izgalmas munkahelyet: kell ide kreativitás és találékonyság, szervezőkészség és kalandvágy, kézügyesség és szakácsművészet, van itt őrszolgálat és szobaszerviz, elsősegélynyújtás és lelki tanácsadás, s mindez 24 órás készenlétben - kezdte köszöntő beszédét az alpolgármester.
Unger Tamás szerint, anyának lenni kaland a szó legigazibb, legnemesebb értelmében. Mint mondta, anyának és szülőnek lenni, ha az ember jól akarja csinálni, nehéz és embert próbáló munka, ám ezek mellé szükségeltetik még hegyeket mozgató hit, szívbéli jóság és szeretet is.
- Köszönjük, hogy édesanyaként feltétel nélkül szeretnek: odaadják a gyermeknek idejüket, legszebb gondolataikat, vágyaikat, reménységeiket. Önöktől tanulunk meg szeretni, olyankor is, amikor nehéz. Önök tanítanak bennünket először türelemre, kitartásra, arra, hogy a megismert jóért kitartóan kell dolgozni, önöktől tanuljuk meg, mi a becsületesség, a felelősségvállalás. Minél önállóbbak gyermekeink, minél jobban ki tudják bontakoztatni a bennük lévő képességeket, tehetséget, akaratot, annál boldogabbak lesznek, és annál inkább mondhatjuk, hogy nem éltünk hiába a földön - mondta az alpolgármester.
Unger Tamás beszédét Dsida Jenő Hálaadás című versének felolvasásával zárta. A köszöntőt a tapolcafői óvodások megható, kedves anyák napi köszöntő műsora követte.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-07 12:18:25

Yanfeng Kft., Hirtenberger Bt., Pápai Hús Kft. - a város legnagyobb adófizetői


ajánlott cikk főképe

2019-11-10 10:07:27

Bagoly, feketemacska, vaníliás kifli és a többiek


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 21:59:15

Nyílt nap a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-11-19 23:42:15

70 év képekben