Közösen a szülőkkel – költözik a Munkácsy iskola


2011-05-02 20:18:15  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Közösen a szülőkkel – költözik a Munkácsy iskola főképe
Pénteken délelőtt a diákok kezdték meg a Munkácsy iskola átköltöztetését az új épületszárnyba, ma pedig a pedagógusok, iskolai dolgozók és a szülők lelkes csapata foglalta el az épületet, hogy a nagy bútordarabokat – szekrényeket, tanári asztalokat, táblákat – is átvigyék a régi épületrészből az újba. Egyházi Viktorné, az intézmény igazgatója elmondta, szülőkkel együtt 80-100-an vettek részt a - nem kis fizikai erőt igénylő – költözésben.
-Felhívást intéztünk a szülőkhöz, hogy várjuk azokat, akik szívesen segítenének és örömmel vettük, hogy sokan jelentkeztek is. Diákjaink ma és holnap iskolai szüneten vannak, a tanítás szerdán folytatódik, immár az új iskolarészben. Persze az új épületrész önmagában kicsi az egész iskolának, de ki fogjuk bírni ezt a hátralévő másfél hónapot, a tizenhárom tanterem mellett olyan nagy raktárhelyiségek és irodák kaptak helyet az új épületszárnyban, hogy azokat tudjuk átmenetileg tanteremnek használni.
Minden osztály külön helyiséget kapott, így a tanév végéig hátralévő időben azért a teremért felelősek az osztályok, a saját termükre kell vigyázniuk a diákoknak. A munkák ütemezése során az utolsó tisztasági meszelést elhalasztották, így a nyári szünetben – már a következő tanévkezdésre készülve – még egy meszelést kapnak az új épület falai, hogy szeptemberben a legnagyobb rendben vehessék újra birtokba az iskolát a gyerekek és pedagógusok.
Szerdán tehát már az új főbejáraton, az üvegfalú aulán keresztül foglalják el helyüket a Munkácsysok, cserélve az építőkkel. Ők ugyanis szerdán hivatalosan munkaterületté nyilvánítják a régi épületrészt, csütörtökön pedig megkezdik a felújítási munkálatokat.
-Először is lebontunk minden villamos és víz szerelvényt, elbontjuk a jelenlegi összekötő nyaktagot, ami a tornatermi részt a régi irodablokkal köti össze, hiszen ezen keresztül közelítjük majd meg az udvart, ahol a talajkollektort építjük ki az aula fűtéséhez.  Aztán pedig kezdjük a felújítást. A régi épületrészben a burkolatokat kicseréljük, vakolatjavításokat és festést végzünk és teljesen megújulnak a villamos és gépészeti berendezések. Mindemellett pedig a tetőléceket cseréljük ki és a meglévő tetőszerkezet megerősítését végezzük el – adott tájékoztatást Mészáros Csaba építésvezető.
Ezek a munkálatok a projekt második építési ütemének keretében zajlanak, a harmadik építési ütemben pedig a Spartacus pálya melletti, ún. forfa épület részleges felújítását végzi el a kivitelező Munkácsy 2010 Konzorcium. Az 520 millió forint összköltségvetésű, Európai Uniós projekt a következő tanév elejére fejeződik be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:15:53

Kezdődik a Gróf úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-07-23 17:36:26

Grőber Attila a testületi ülésről


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 14:11:49

Kétszer is negatív lett a pápai kórházból Ajkára küldött koronavírus-gyanús beteg tesztje