Épül a csúszdakomplexum a Várkertfürdőben


2011-05-03 08:21:11  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Épül a csúszdakomplexum a Várkertfürdőben főképe
Múlt héten megkezdték a kivitelezők az új csúszdák építését a Várkertfürdő strandján. A csúszdatesteket tartó szerkezet már áll, most a felvezető „lépcsőház” építése következik, végül pedig felszerelik a színes csúszdatesteket. Ez azt jelenti, hogy június végére három új csúszdával bővül a fürdő strandja. A legmagasabbról induló „Turbó” csúszdához 13 méter magasra kell felmenniük a strandolóknak, hogy aztán az átlag 18 százalékos lejtésű csúszdán a medencébe csobbanjanak. Az „Anakonda+kamikaze” csúszda 10 m magasról indul és változó meredekséggel „repíti” a fürdőzőt a vízbe, a közel 90 m hosszú „Rafting” csúszdán pedig akár egyszerre ketten is lecsúszhatnak. A vízbe csobbanókat 100 m2-es medence fogadja, jelenleg ennek a burkolását végzik az építők. A csúszdakomplexum elkészültével immár hat – a termálfürdőben lévővel együtt hét – óriáscsúszda várja a szórakozni vágyókat a Várkertfürdőben. A január óta tartó építkezés eredményeként a „Nagy Tappancs” medence már teljesen elkészült, most a térkövezést és a gyepszőnyeg telepítését végzik a munkások - ezt a gyermekmedencét már június elején birtokba vehetik a fürdőzők. A nagy strandmedence építése is az ütemtervnek megfelelően halad, a szerkezetépítés elkészült és a víztartási próba után- mely ezekben a napokban zajlik – a medence burkolása következik. Az új strandmedencéket elkészülésük után folyamatosan adja át a fürdő a vendégeknek, így július végén már az 1000 m2-es nagy strandmedencében is lehet lubickolni.
A strand bővítése mellett az 1milliárd 71 millió forintos, Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházás keretében új gyógyászati centrum is épül, ezt várhatóan ősz végén adják át a gyógyulni, felfrissülni vágyó vendégeknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-01 12:41:26

A zene világnapján énekeltek az erkelesek


ajánlott cikk főképe

2019-12-07 23:21:39

Slágerparti az Esterházy-kastély udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-10-28 20:00:35

Megalakult a német nemzetiségi önkormányzat


ajánlott cikk főképe

2019-10-29 21:01:00

A munkája a hobbija