312 kerékpárost ellenőriztek


2011-05-03 19:53:19  | cikk: HuHa  | 


312 kerékpárost ellenőriztek főképe
12 ellenőrzési nap, 49 rendőr, 312 ellenőrzött kerékpáros – számokban így foglalható össze az a kerékpárosokra kiterjesztett rendőrségi akció, melyet az ORFK utasítása alapján végeztek a pápai kapitányság illetékességi területén. Az április 4-e és 26-a között zajló országos ellenőrzés célja az ittas kerékpárosok forgalomból való kiszűrése, a szabálytalanul közlekedők számának csökkentése, az éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kerékpározók láthatóságának ellenőrzése és a kerékpárok kötelező tartozékainak ellenőrzése. Mindezt azért, - hogy a biciklivel közlekedőket a szabályok betartására szorítva – csökkenjen a kerékpárosok által okozott és a kerékpárosok által elszenvedett balesetek száma. A Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén végzett ellenőrzési tevékenységről Bauer Tibor rendőr százados, a Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály mb. vezetője adott tájékoztatást.
-Az akció során kiemelten vizsgáltuk az ittasságot, hiszen a balesetek nagy részének az az oka, hogy a kerékpáros ittasan közlekedik, de ellenőriztünk minden más közlekedési szabálysértést is és a kerékpárok kötelező felszereltségére is nagy hangsúlyt fektettünk.
A pápai rendőrök az akció időtartama alatt 12 alkalommal, 4-4 órában célirányosan a kerékpárosokat ellenőrizték a városban és a környező 48 településen.
-33 fővel szemben kellett helyszíni bírságot kiszabni, ittas vezetés illetve más szabálytalanság miatt, 44 esetben pedig a figyelmeztetés szankciójával éltünk – mondta el Bauer Tibor.
Az ellenőrzési időszakba beletartozott a húsvéti hétvége is, ám a pápai kapitányság területén az ünnep idején sem haladta meg az ittas kerékpárosok száma az átlagot. A közel egy hónapon át tartó akció statisztikai adatai azt mutatják, a kerékpárral közlekedők körülbelül 5 százaléka ült biciklire alkoholfogyasztás után – tudtuk meg a századostól.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-19 23:42:15

70 év képekben


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 16:18:46

Bontják az ünnepi díszkivilágítást, elkezdődött a karácsonyi fenyők begyűjtése


ajánlott cikk főképe

2019-11-10 22:03:19

25 éves az Országos Mécs László Irodalmi Társaság


ajánlott cikk főképe

2019-11-04 22:44:04

A rádiózásról a Gondolkodó Körben