Véget ért a városi német verseny a Munkácsyban


2011-05-04 16:29:37  | cikk: mo  | 


Véget ért a városi német verseny a Munkácsyban főképe
Hosszú évek óta megrendezi kétfordulós német tanulmányi versenyét a Munkácsy Mihály Általános Iskola a pápai és környékbeli általános iskolák 5. és 6. osztályos diákjai számára. A verseny írásbeli fordulója március 30-án már lezajlott, így a diákoknak több mint egy hónap felkészülési idő állt a rendelkezésükre a szóbeli fordulóig. 
A mai megmérettetés 4 kategóriában zajlott, évfolyamonként külön versenyeztek azok, akik heti három órában tanulják a német nyelvet és külön mérték össze tudásukat, akiknek az órarendjében háromnál több németóra szerepel. A szóbelire mindenki továbbjutott, így a mai alkalmon 33 tanuló vett részt. 
A német tanulmányi verseny szóbeli fordulója 3 részből állt. Elsőként minden versenyzőnek válaszolnia kellett néhány kérdésre, a zsűritagokkal folytatott beszélgetésben be kellett mutatkozniuk a diákoknak. A második feladat egy szituációs gyakorlat, míg a harmadik egy képleírás volt. Ez utóbbi korábban nem szerepelt a szóbeli versenyen, a szervezők azonban úgy gondolták, miután a képleírási gyakorlat a nyelvvizsgák és a megyei német versenyek elengedhetetlen része, ezért szerepeljen a városi megmérettetésen is – tudtuk meg Bíró Tamásnétól, az idegennyelvi munkaközösség vezetőjétől.
A négy kategóriában négy zsűribizottság előtt szerepeltek a résztvevők, melyek tagjai között ott volt – többek között – a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat (PNKÖ) elnöke és egyik tagja, a Munkácsy iskola nyelvtanárai és más általános iskolák nyelv szakos pedagógusai. A legjobbak oklevélben, a PNKÖ által felajánlott könyvutalványban és a Munkácsy Mihály Általános Iskola német nyelvű, jubileumi rejtvénykiadványában részesültek.  

A versenyen első helyezért értek el:
5. osztályosok:
1. kategória: Aradi Kíra (Tarczy Lajos Általános Iskola)
2. kategória: Tamás Sztella (Munkácsy Mihály Általános Iskola)

6. osztályosok:
1. kategória: Vida Noémi (Vaszar), Danajka Balázs (Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola)
2. kategória: Szautner Bálint (Munkácsy Mihály Általános Iskola), Kovács Márk (Tarczy Lajos Általános Iskola)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-13 20:57:37

Nyílt nap a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 20:20:11

Dr. Áldozó Tamás: Városunk az ország szerencsésebb sorsú, tehetősebb részéhez tartozik, a helyi gazdaságban van dinamizmus


ajánlott cikk főképe

2019-12-22 23:06:32

Négy gyertya ég


ajánlott cikk főképe

2019-10-28 23:44:29

Megalakult a cigány nemzetiségi önkormányzat