Amerika Zenei Nagykövetei a JMK színpadán


2011-05-04 21:37:45  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Amerika Zenei Nagykövetei a JMK színpadán főképe
Amerika Zenei Nagykövetei, vagyis a United States Air Forces in Europe Band együttes (továbbiakban: USAFE) tegnap este a Jókai Mór Művelődési Központ színpadán lépett fel népes közönség előtt. A USAFE az Amerikai Egyesült Államok Európában Állomásozó Légiereje vezető zenekara, a légierőt a legrangosabb ceremóniákon, diplomáciai eseményeken képviseli, fő célja pedig a nemzetközi kapcsolatok ápolása. A tegnapi koncert is ezt a célt szolgálta. Pápa Város Önkormányzata, dr. Áldozó Tamás polgármester és a Jókai Mór Művelődési Központ nevében Veszpréminé Turtsányi Valéria intézményvezető köszöntötte a szép számú érdeklődőt. Mint mondta, a zene nyelve közös.
- Hiszem, hogy a zene képes arra, hogy az embereket összehozza és a nemzetek közötti kapcsolatokat tovább szélesítse. A mai est során nemcsak a közönség és a zenekar között, hanem Pápa városa és az Amerikai Egyesült Államok között is szorosabb lesz ez a kapcsolat - ezekkel a gondolatokkal kívánt zenei élményekben gazdag estet a közönségnek az intézményvezető.
John Zazworszky, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka magyarul kívánt jó estét a koncertre összegyűlt hallgatóságnak, melyet nagy taps üdvözölt a sorok közül. Köszönetnyilvánításában a parancsnok a nemezetek és a kultúrák közötti értékcserét dicsérte.
- Először is szeretném megköszönni, hogy eljöttek ma este, ezzel is lehetővé téve a kultúrák közti értékcserét. Egy nagyon jó folyamat indult el ma este és őszintén remélem, hogy a jövőben folytatódhat - köszöntötte John Zazworszky a megjelenteket.
Amerika Zenei Nagykövetei a németországi Sembach Légitámaszponton állomásoznak és több mint 60 éves múlttal büszkélkedhetnek. A 45 tagból álló együttes különböző zenei formációkat tömörít, így a hangzásvilág egészen egyedi és különleges. Repertoárjukban az amerikai és európai zenei örökség legkülönbözőbb stílusait összesítik, a tegnapi koncert során a közönség az ismert rajzfilmdalok és filmzenék mellett hallhatott klasszikus New Orleans Dixieland és Big Band dzsessz szólamokat, valamint zeneműveket egyenesen a Broadway színpadáról. A népszerű klasszikus zenék után Irving Berlin, Leonard Bernstein és Stephen Shwartz műveiből egy válogatással zárta színvonalas koncertjét a USAFE Band, Major Matthew S. Henry parancsnok és karmester vezénylése mellett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-09 21:48:58

Hamarosan elkészül az új piac épülete


ajánlott cikk főképe

2019-10-06 10:35:57

Esős Múzeumi - Játszó - Tér


ajánlott cikk főképe

2019-09-30 08:05:24

Családbarát barokk a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 07:55:26

20 éves az Allegro Művészeti Iskola