Forgalom és sebességkorlátozás illetve félpályás útlezárások a 83-ason


2011-05-05 18:49:46  | cikk: Tóth Tamara  | 


A 83-as főút Pápa-Városlőd közötti szakaszán a hó végéig folyamatosan forgalomkorlátozásra és félpályás útlezárásokra lehet számítani, ugyanis a Magyar Közút útépítési, javítási munkákat végez az említett szakaszon. A kivitelezők a Magyar Közút megrendelésére már múlt héten elkezdték a munkálatokat, vagyis feltérképezték a javítandó szakaszokat. Több szakaszon talajcserés nagyfelületű útépítés várható, ahol a rossz minőségű útburkolatok javításán, a kátyúk eltüntetésén dolgoznak a szakemberek. Ez körülbelül 25 ezer m2 felületű burkolat cseréjét jelenti egészen Városlődig - mondta el kérdésünkre Polgár Elemér.
- Ezt követően 8 ezer négyzetméternyi felület javítása következik Városlőd után, a Veszprém felé vezető úton. A városlődi híd alatti szakasz például teljes egészében megújul, új burkolatot kap a következő napokban - tudtuk meg a Pápai Üzemmérnökség vezetőjétől.
A beavatkozás jellegétől, azaz hogy teljes aszfaltcserére illetve teljes pályaszerkezet-cserére vagy csak az öt centis kopóréteg cseréjére kerül sor, függ a várható forgalomkorlátozás mértéke. A veszélyesebb szakaszokon és a beláthatatlan helyeken jelzőlámpa, illetve jelzőőr irányítja majd a forgalmat és sebességkorlátozásra is számíthatnak a közlekedők.
Átlagosan, naponta körülbelül 50 méteres szakaszon folynak a munkálatok egészen május végéig. 
- Sajnos ezek az útburkolatok, nemcsak ennyi munkát kívánnának, hanem sokkal hosszabb és egybefüggőbb aszfaltépítést - véli a szakember.
A megrendelt projekt során a Pápai Üzemmérnökség munkatársai a kettő, négy, hat és nyolc méteres foltok javítását, burkolatcseréjét illetve a tíz-húsz négyzetméteres kátyúk javítását végzik.
Polgár Elemér előrejelzésként elmondta, nyáron is lehet számítani kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásokra Pápa városában és a környező települések terültén.
- Amilyen rosszak ma a magyarországi burkolatok, folyamatosan javítani kell őket. A húsz éve folyamatosan és következetesen betartott, be nem avatkozási politika meghozta a gyümölcsét: a rettentő rossz útburkolatokat - fogalmazott a szakember.
A balesetmentes vezetés érdekében minden sofőr fokozottan figyeljen sötétedés után az említett szakaszon kihelyezett jelzésekre és táblákra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-18 12:16:46

Közös séta az új járdán


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 20:20:11

Dr. Áldozó Tamás: Városunk az ország szerencsésebb sorsú, tehetősebb részéhez tartozik, a helyi gazdaságban van dinamizmus


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 18:51:09

Sokszínűségből építik fel a várost - Grőber Attila sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2019-11-13 21:49:06

Utazzunk Velencébe a refisekkel