Kerékpárút a Várkertfürdőhöz


2011-05-05 21:18:08  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Kerékpárút a Várkertfürdőhöz főképe
A hét elején megkezdődtek a kerékpárút építési munkák a Várkert úttól a Várkertfürdőig tartó szakaszon. Mára a teljes nyomvonal láthatóvá vált, május végétől pedig már birtokba vehetik a biciklisek is. Az újabb kerékpárút szakasz annak az Európai Uniós támogatással megvalósuló projektnek része, melynek keretében tavaly ősszel elkészült a Gróf út és a Téglagyári út közötti - Várkert út mellett futó – kerékpárút, az Igal lakótelepi kerékpárút meghosszabbítása és kerékpározásra alkalmas útpadka kialakítása a 83-as főút mellett futó kerékpárútig. A kerékpárút-hálózat fejlesztéséhez 147.687.862 Ft pályázati támogatást nyert el az önkormányzat. A most folyó munkálatokról Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől kaptunk tájékoztatást.
-A különböző szakaszokon építendő kerékpárutak munkáit külön ütemeztük. Jelenleg a Várkertfürdőhöz vezető kerékpárutat építik a kivitelezők. A 260 m hosszú szakaszon az alaprétegek beépítése megtörtént, egy szakaszon már a szegélyezést végzik a munkások, a parkon átfutó részen pedig az alapozási munkák zajlanak, de hamarosan ott is megkezdik a szegélyezést. Mindemellett még ezen a héten megkezdődik a csőáteresz meghosszabbítása a Sportcsarnok mellett, így várhatóan a hónap második felében az aszfaltburkolat is elkészül – mondta el az osztályvezető.
A most folyó beruházás eredményeképpen elkészülő kerékpárútszakasz a teljes projekt 10 százalékát teszi ki, hiszen összesen 2677 m-rel bővül a biciklisek biztonságos közlekedését szolgáló utak hossza a városban.
-A pályázati kiírásnak megfelelően egységes kerékpárút-hálózat kiépítése a célunk, hiszen korábban már több kilométer kerékpárút épült, de ezek hálózatként nem tudtak funkcionálni, a mostani fejlesztés azonban lehetővé teszi, hogy a vasútállomástól Tapolcafőig egy teljes hálózat végig használható lesz, ezáltal turisztikai és sportlétesítmények lesznek biztonságosan megközelíthetők kerékpárral – fogalmazott Molnár István. A projekt utolsó ütemében a Tapolcafő belterületén futó kerékpárút szakaszt építik meg, ennek munkálatai várhatóan a nyáron kezdődnek meg.
A beruházással kapcsolatban dr. Áldozó Tamás a múlt évben tartott projektnyitó rendezvényen elmondta, a kerékpárutak lehetővé teszik, hogy a városban csökkenjen az indokolatlan gépjármű-kerékpáros kereszteződések száma, a forgalmak szétválasztásával csökken a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának esélye. A kerékpáros forgalom biztonságosabbá tételétől a kerékpárral közlekedők számának és arányának növekedését várja az önkormányzat, mely hozzájárul a környezeti állapot javulásához, a környezettudatosabb életmód kialakításához.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-02 23:05:44

Az időseket köszöntötték a Teveli úti idősek otthonában


ajánlott cikk főképe

2020-01-16 17:45:15

4 kilogramm kábítószer


ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:37:48

Jöttek, láttak, elűzték a hideget


ajánlott cikk főképe

2020-01-26 09:31:32

Bajor adomány a pápai evangélikusoknak