Gannán ért véget az idei Megyefutás


2011-05-06 17:32:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Gannán ért véget az idei Megyefutás főképe
A Lovasiskolában tett látogatás után Tapolcafőn keresztül Gannára, az Esterházy-templomhoz érkeztek kora délután a futók. Itt Ganna polgármestere, Vesztergom József és a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Kovács Norbert kötött fel szalagot a megyezászlóra. A templomban a Pápakovácsi Általános Iskola tanulói adtak rövid műsort, majd Kovács Norbert mondott beszédet.
- A mai alkalom során Esterházy Miksa öröksége előtt hajtunk fejet, aki 1875-ben megérezte a sport erejét, elindította a magyar sportot, ezáltal egy olyan útra lépett, amit sokan követtek. Ami a jelent illeti, a megyei sportrendezvények során igyekszünk minden lehetséges eszközünkkel megadni a lehetőséget, hogy minél többen bekapcsolódjanak a programokba, egyre többen válasszák a mozgást.
Az ünnepélyes beszéd után az altemplomban megkoszorúzták gróf Esterházy Miksa nyughelyét, koszorút helyezett el a Magyar Atlétikai Club, Veszprém Megye Önkormányzata, a Veszprém Megyei Sporttanács, Ganna Önkormányzata, Pápa Város Önkormányzata, a Veszprém Megyei Atlétikai Szövetség. Pápa Város Önkormányzatát Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője képviselte.

Magyar Atlétikai Club, (MAC), Magyarország sőt a kontinens első magyar atlétikai egyesülete, Gr. Esterházy Miksa és Molnár Lajos alapították 1875-ben. A MAC tagjai kapták a legtöbb olimpiai koszorút, (vitéz Tersztyánszky. Piller. Keresztes. Zombori Ödön, Gerde. Tóth Péter. Berty. Mészáros Ervin, Schenker. Rády. Gerevich, Nagy Ernő, Ivády. Vértesi. Tarics) de világbajnokok és világrekordtartók is szép számmal akadtak közöttük. Az egyesület fejlesztése körül érdemeket szerzett Porzsolt Ernő és Gyula, aztán 40 éven át való elnöke gr. Andrássy Géza, továbbá főleg Gerenday György, Veress Imre és Zuber Ferenc.

(Forrás: http://hu.metapedia.org/wiki/Magyar_Atl%C3%A9tikai_Club)

Képek:

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-07 19:50:28

Idegenben folytatódik a Perutz FC nehéz szériája


ajánlott cikk főképe

2019-11-29 19:28:48

Igazi presztízsmeccs vár a Perutzra


ajánlott cikk főképe

2019-11-18 17:26:34

Nemzetközi galambkiállítás a Sportcsarnokban


ajánlott cikk főképe

2019-10-11 10:31:17

Szakmai szeminárium a Pápai Küzdősport Centrumban