Német szépkiejtési verseny a Munkácsyban


2011-05-06 19:52:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Német szépkiejtési verseny a Munkácsyban főképe
A Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat idén is megszervezte a német szépkiejtési versenyt, melynek a Munkácsy Mihály Általános Iskola adott otthont. A versenyen 12 tanuló vett részt a város és a környék általános iskoláiból, illetve a pápai középiskolákból.
- A diákok három korcsoportban indultak, 5-6. osztály 7-8. osztály és a gimnazisták. Meghirdettük a Mundart (ősi anyanyelvi kiejtés) kategóriát is, de erre az idén nem jelentkezett senki. A verseny két fordulóból állt: elsőként minden tanuló egy általa kiválasztott, hozott szöveget olvasott fel a háromtagú zsűritag előtt, majd a második fordulóban - rövid felkészülést követően - egy idegen szöveggel kellett megbirkózniuk a versenyzőknek – tájékoztatta hírportálunkat Gőgösné Bakos Adél szervező, a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese. 
A bizottság tagjai voltak: Gerecs Magdalena anyanyelvi zsűri, Pillerné Fódi Ilona, a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke és Tax László, a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat egyik tagja.
A legszebb kiejtéssel beszélő diákokat könyvjutalomban részesítette a zsűri.
Eredmények a későbbiekben várhatók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-23 22:24:05

Dr. Áldozó Tamás: Legyünk erősek az emlékezésben, legyünk bátrak a tiszteletadásban!


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 06:29:18

Magyar modern vizuális kultúra európai kontextusban - Hencze Tamás kiállítása


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 22:24:42

Új utakon - Festménykiállítás a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 22:54:04

Megalakult a részönkormányzat a hegyekben is


PÁPA időjárás