Este folytatódik a lovas show! - Lovasmajális 2011.


2011-05-07 16:53:10  | cikk: mo  | 


Este folytatódik a lovas show! - Lovasmajális 2011.  főképe
Ezekben a percekben épp a malacfogó versenytől hangos a Lovasmajális helyszíne. A pápai Lovasiskolában reggel és délelőtt a lovassportoké volt a főszerep, de a versenyszámok szünetében a legkülönfélébb műsorok követték egymást, középpontban természetesen a lóval és a történelmi hagyományőrzéssel. A Lovasiskola „színpadán”, amely nem más, mint a sportpálya, így kapott helyet a történelmi íjászbemutató a Hagyományok Hegye Egyesület és a Delta Íjászegyesület előadásában, számos lovas ügyességi bemutató, lovastorna, táncház a JMK Vadvirág Néptáncegyüttese közreműködésével és fajtabemutató, melyen többek között két különleges lófajta mutatta be energikus mozgását és csodaszép küllemét egy andalúz és egy fríz mén felvezetésével.

Mindeközben kézműves játszóház és kirakodó vásár várja az érdeklődőket. Az élő huszártábor bepillantást nyújt a magyar nép viharos századainak történelmébe fegyvereken és egyenruhákon keresztül, a hagyományőrző egyesületek képviselői pedig rögtönzött bemutatót is tartanak a kíváncsiskodóknak az eszközök használatát illetően. Nagy népszerűségnek örvend az állatsimogató karám, melyben az apró lábas jószágtól a szamárig, sokféle háziállat megtalálható a gyerekek legnagyobb örömére.

A Lovasmajális természetesen nem ért véget. A látványos show műsorok este 20 órától szórakoztatják a közönséget. Az esti program az úgynevezett puissance, vagyis a kitartásos magasugratással kezdődik. A lovasversenyek igazi látványeleme ez a versenyszám, hiszen a szabályok szerint a verseny újabb és újabb fordulójában lónak és lovasának egyre magasabb akadályt kell átugrania, ha nem sikerül, a páros kiesik. A közönség lélegzetvisszafojtva szurkol a résztvevőknek.
21 órai kezdettel római kori és ördöglovas bemutató várja a látogatókat, majd ezt követően a közönség szeme előtt a színháztörténet egy igazi kuriózuma elevenedik meg: a Lovasiskola színpadán Pintér Tibor és a Komáromi Lovas Színház bemutatója zárja a Lovasmajális szombati programnapját.
Vasárnap aztán folytatódik a rendezvény: újabb díjugrató versenyszámok és lovas bemutatók szórakoztatják az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-01 22:45:45

Mit csinál a könyvtáros, ha nem olvas?


ajánlott cikk főképe

2020-01-02 08:41:27

Hairben is jók a fúvósok - ismét nagy siker az újévi show


ajánlott cikk főképe

2020-01-12 16:36:43

"Minden egyes családban vannak hősök, akikre büszkék lehetünk" - A doni katasztrófa áldozataira emlékeztek


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 21:02:23

Megújult egy öreghegyi kereszt