Babavarró klub alakulhat Pápán


2011-05-08 08:27:07  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Babavarró klub alakulhat Pápán főképe
A Pápai Foltvarró Klub meghívására a Győri Babaklub egyik tagja tegnap délután a Csókai Óvodában babavarrásra invitálta az érdeklődőket. Olaj Pálné Aranka 10 éve foglalkozik babavarrással, s ez idő alatt számos rangos elismerést tudhat maga mögött.
- A Győri Babaklub és a Bababarát Egyesület tagja vagyok már évek óta. Először textil babákat varrtam, de most már porcelánból is készítek kedves játékot. Közel száz babám van már. Ezek saját tervezésűek, s én magam égetem. Elsősorban királyokat és királynőket készítek, mint például István király, Sissy, IV. Béla. Minden évben indulok babakészítő versenyen is, melyen idáig szép eredményekkel szerepeltem.
A mai alkalmon textil játékbabát készíthettek az érdeklődők, amely kimondottan gyerekeknek való, mert mosható és természetes anyagokból készült - mondta el Olaj Pálné, a Győri Babaklub tagja, Kovács Marika-díjas babakészítő, aki 2009-ben a babakészítés arany fokozatú minősítését nyerte el.
A foglalkozás végére a résztvevőkben megfogalmazódott az ötlet, érdemes lenne Pápán is alakítani egy babavarró klubot, amely körülbelül kéthetente tartaná találkozóit. A klubba bárki jelentkezhet Kovácsné Józsa Henriettánál a 70- 453- 5195 számon vagy a jozsahenrietta@citromail.hu email címen.
A babavarrók legközelebb június 4-én ülnek össze.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-10 10:01:17

Postások alkotásai a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 08:23:14

Lezárják a játszótereket


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 21:06:19

Adventi készület a Nagytemplomban


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor