Glaidátorharcok, Ördöglovas, lovas színház - éjszakai lovas show a Lovasmajálison


2011-05-08 09:44:25  | cikk: mo  | 


Glaidátorharcok, Ördöglovas, lovas színház - éjszakai lovas show a Lovasmajálison főképe
Látványos műsorszámokkal folytatódott a Lovasmajális este a Lovasiskolában. A lovasverseny utolsó és egyben leglátványosabb versenyszáma, a kitartásos magasugrás igencsak nehéz versenyszám. Lényege, hogy a lovasoknak – egy viszonylag könnyebben teljesíthető akadály után – minden körben egyre magasabb akadályt kell átugraniuk. A nézőközönség lélegzetvisszafojtva szurkolt a résztvevőknek, a verseny 170 cm-en ért véget.

Nagy érdeklődés övezte a Koppánytető Lovaspark római kori bemutatóját is. A Lovasiskola színpadán tűzzsonglőrök vetélkedtek, és gladiátorok küzdöttek meg egymással megidézve a Római Birodalom izgalmas történetét.
Az est folyamán persze nemcsak az antik világ tárult a közönség szeme elé. A látogatók az Ördöglovas néven elhíresült Sándor Móric alakjával is megismerkedhettek. A meghökkentő cselekedeteiről híres főúr alakját a Pápai Lovas Club egyik kiváló lovasa idézte meg. A közönség szájtátva fogadta az Ördöglovas produkcióját. Sándor Móricnak hajdanán ugyanis kedvenc lovaglóhelye volt a várba vezető lépcsősor, és nem állt messze tőle hajdanán a kocsmaasztalok, lovak, ökrök átugratása sem. Az Ördöglovas e tettei mind megelevenedtek a porondon.
Az éjszakai lovas show szemet gyönyörködtető programja volt a bécsi Spanyol Lovasiskola bemutatója, melynek főszereplője két andalúz fajtájú ló volt. Az akciós mozgás, a csodálatos összhang ló és lovasa között, az andalúz fajta eleganciája elkápráztatta a Lovasmajális látogatót.

Az est fénypontja egy igazi színháztörténeti kuriózum volt. A színpadon Pintér Tibor és művész barátai nyújtottak kikapcsolódást a közönségnek. A színművész úgy fogalmazott, mindig megdobban a szíve, amikor Pápára érkezik, hiszen itt nőtt fel, itt járt a mezőgazdasági szakközépiskolába. Különösen igaz ez most, amikor a Lovasiskola területén léphet fel produkciójával, hiszen itt tanult meg lovagolni, olyan nagy elődök segítségével, mint Bőhm Géza vagy Kocsis László. Ezt a tudást kamatoztathatja a színpadon. Ahogy fogalmazott, a kiváló edzők munkájának köszönhetően ma már csak az éneklésre kell figyelnie a produkcióban. Ami persze, valljuk be, nem lehet könnyű feladat egy sebesen vágtató ló hátáról…

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-11 10:00:04

Mindennap értéket adunk - Kultúrházak éjjel-nappal Pápán is


ajánlott cikk főképe

2019-10-01 22:10:21

A bartókosok utcazenével ünnepeltek


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 12:43:22

66 raklap bébiételt hozott a Teuton lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-01-07 21:30:42

Az Örvény-tó télen is kihagyhatatlan