„Nyitott szívvel a zene világában"


2011-05-08 20:25:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Nyitott szívvel a zene világában
„Dicsérjétek az Urat muzsikával" címmel négy alkalomból álló koncertsorozatot indítottak a pápai Ferences templomban. A jótékonysági hangversenyek bevételét a templom karbantartására és felújítására szánják. A program első fellépője a pápai születésű, kiváló hangú Fodor Gabriella szoprán operaénekes volt, akit zongorán kísért Weissenfeld Melinda zongoratanárnő.
- A tavalyi évben Zenei barangolások címmel indítottunk egy hasonló koncertsorozatot, melynek hatalmas sikere volt. Ezért úgy gondoltuk, hogy az idén is megpróbálkozunk neves fellépőkkel, hogy megismertessük az emberekkel ezt a csodálatos kis barokk templomot, amely Pápa város egyik legrégibb épületei közé sorolható - hangsúlyozta Csernai Balázs káplán.
Az áriaest során többek között Bach, Händel, Schubert, Dvorak, Bizet, Puccini és Verdi műveket hallhatott a közönség.
- Pápán születtem, édesapám Fodor István cukrász. A Várkastéllyal szemben laktunk, zeneiskolába a kastélyba jártam. Eisenbeck Ágotánál kezdtem énekelni tanulni, Édes Ági néni pedig szolfézsból nevelt. Érettségi után Győrbe kerültem, majd a budapesti Konzervatóriumba, onnan pedig a Zeneakadémiára nyertem felvételt. Andor Éva növendéke voltam, s aztán operaszakra mentem. 2007-től a Magyar Állami Operaház magánénekese vagyok. Repertoáromban a barokktól a kortárs zenéig szerepelnek dalok és oratóriumok egyaránt. Már nagyon régen jártam Pápán, ezért örülök, hogy itt lehetek újra - mondta Fodor Gabriella.
A következő hangverseny június 19-én lesz a templomban, amikor Eisenbeck Ágota, Édes Lászlóné, a Bartók Béla Zeneiskola néhány tanára, a Szent István Kórus, KELLA vonosnégyes és Páll Erzsébet lép fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-13 11:54:04

A Fenyvesben is dőltek ki fák - folytatni kell a megkezdett munkát


ajánlott cikk főképe

2020-01-08 21:45:08

Felújítják a döbröntei turistaházat


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 21:18:01

Marton Sándor: Köszönöm azoknak, akik rám szavaztak


ajánlott cikk főképe

2020-01-24 12:53:29

Látogatószámban gazdag évet zárt a Kékfestő Múzeum