Nyitott gyógytorna-foglalkozás a Vajda lakótelepi oviban


2011-05-09 11:17:34  | cikk: mo  | 


Nyitott gyógytorna-foglalkozás a Vajda lakótelepi oviban főképe
A szülők is megtekinthették azokat a játékos tornagyakorlatokat, melyeket a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda lábtorna és tartásjavító foglalkozásán alkalmaz az intézmény gyógytestnevelője azon gyermekek számára, akik különféle lábdeformitásban szenvednek, illetve tartásproblémákkal küzdenek. Kiss Zoltánné kérdésünkre elmondta, a foglalkozások heti egy alkalommal zajlanak, ami valójában nagyon kevés ahhoz, hogy mérhető eredményt érjenek el. Éppen ezért a gyermekeknek – házi feladatként – otthon is gyakorolniuk kell a játékos gyakorlatokat. E feladatok megtekintésére is kiválóan alkalmas volt a mai nyitott foglalkozás. 
A gyógytestnevelő arról számolt be, az óvoda felmérése illetve a gyermekorvos és az ortopéd szakorvos véleménye alapján az óvodába járó gyermekek 60 százaléka küzd valamilyen mozgásszervi problémával. A csoport kétharmadánál a lábdeformitás dominál, a maradék hányadban tartásjavításra van inkább szükség, a probléma általában az időben el nem kezdett kezelés következtében alakul ki, mivel a betegség felhúzódik az ágyékig – tájékoztatott a szakember.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-07 21:05:32

Az egyszemélyes szimfonikus zenekar


ajánlott cikk főképe

2019-07-31 22:24:10

Filmek városunkról


ajánlott cikk főképe

2019-08-28 12:01:19

Aszfaltozzák a Korvin-Korona utcai körforgalmat


ajánlott cikk főképe

2019-09-06 19:09:11

34 raklapnyi, 25 millió forint értékű ételadományt hozott a Teuton Lovagrend


PÁPA időjárás