Hármas szerver a Kicsit Szeleburdiáktól


2011-05-12 06:52:37  | cikk: Babos Petra  | 


A városunkban már jól ismert a Szeleburdiák és a Kicsit Szeleburdiák diákszínpad. Tegnap és ma egy új darabot, a Hármas szerver-t mutatta be a közönségnek a Kicsit Szeleburdiák néhány tagja a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.
Az előadást ezúttal Jabronka Richárd rendezte, és három fiatal fiú játszotta: Fejes Szabolcs, Kalányos Csaba és Meizer Bence. A narrátor szerepét Vörös Szebasztián vállalta. 
- A darabban Hajnóczy Péter: Ki a macska? című novelláját boncolgattuk, s az alapján akartuk ezt az előadást is elkészíteni, csak nálunk nem macskáról van szó, hanem számítógépről. Az előadás mondanivalója az, hogy a problémák csak akkor oldódnak meg, ha mi magunk teszünk azért, hogy azok rendbe jöjjenek. Három srác kommandós küldetésre indul: az akció szupertitkos, még egymást sem ismerik a kezdet kezdetén. És a végén? Ami összehozza őket, vagy elválasztja az a hármas szerver. Ők „Sztugackij” főhadiszállását akarják elpusztítani. Ki milyen céllal vág neki a feladatnak, s hogyan tér vissza a nagy kalandból? Erről szól a játék - hangsúlyozta Jabronka Richárd.
A 20 perces előadást követően drámafoglalkozásra invitálták a diákokat, melyet Németh Ervin és Jabronka Richárd vezetett. A drámamunka középpontjában az a kérdés állt, hogy hogyan folytatódhatott volna a történet, milyen problémáik lehettek a szereplőknek, és azt miként lehetett volna megoldani?
-  A résztvevő tanulók nagyon jól érezték magukat a drámafoglalkozáson, sok jó ötletük volt a folytatásra, és be is tudtak kapcsolódni a történetbe - tette hozzá a rendező.
A Hármas szerver című előadást jövő héttől más városokban is bemutatja a társulat.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-27 14:48:16

Jó ütemben halad az energetikai felújítás a kórházban


ajánlott cikk főképe

2019-09-01 11:25:32

Megkeződött a zöldfal építése a piacon


ajánlott cikk főképe

2019-10-27 12:51:34

Hatalmas érdeklődés övezte Deák Bill Gyula koncertjét


ajánlott cikk főképe

2019-10-07 22:17:33

Választási gyűlést tartott az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés


PÁPA időjárás