Az Orbán-kormány ellen demonstrált a Jobbik


2011-05-14 14:19:22  | cikk: mo  | 


Az Orbán-kormány ellen demonstrált a Jobbik főképe
A Kossuth-szobornál tartott tüntetést a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete az Orbán-kormány eltelt egy éve kapcsán. A ma délelőtti eseményen részt vett Szabó Gábor országgyűlési képviselő, a párt országos választmányának elnöke, Novák Előd, a Jobbik alelnöke, Kepli Lajos és Ferenczi Gábor országgyűlési képviselők.  

A rendezvényen Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő a Fidesz választási kampányában tett ígéreteit elemezte, többek között azt, hogy miként valósulhat meg a jövőben az egymillió munkahely megteremtésére vonatkozó ígéret. Erőss Bulcsú szerint mind a multinacionális tőke beáramlásával, mind a belső erőforrásból megvalósítandó munkahelyteremtés halálra van ítélve. A politikus szerint tisztán látszik, hogy a kormány erre vonatkozó kijelentése nem volt átgondolt és hiányzik belőle a szakértői vélemény. Erőss Bulcsú megítélése szerint nemhogy egymillió munkahely nem lesz 2020-ig, de 500 ezer sem.
A szónok kitért a közbiztonság helyzetének javítására is. A büntetőtörvénykönyv módosítását illetően elmondta, a jogszabályoknál nem érvényesül a normavilágosság követelménye, ezért jogalkotási törvénybe ütközik. Márpedig, ami a jogalkotási törvénybe ütközik az alkotmányellenes – fogalmazott a jobbikos képviselő.

Erőss Bulcsú után Orbán Imre, a párt helyi elnöke szólt a megjelentekhez. Beszédében azt hangsúlyozta, Orbán Viktorék az elmúlt egy évben bebizonyították, hogy semmiből sem tanultak és semmit sem felejtettek.
- Abból a mederből, amelybe a Fideszt 1988-ban bele álmodták, nincs kilépés. Orbán Viktor és csapata az elmúlt választási kampányokban, majd az elmúlt egy éves kormányzásuk alatt hülyének nézték a magyar embereket. Úgy néz ki, Orbán Viktornak a magyar ember csak arra szükségeltetik, hogy őt a hatalomba segítse, egyébként meg magasan tesz rá – fogalmazott Orbán Imre.
A radikális párt elnöke így folytatta:
- Nincsen olyan nap, hogy ne derülne ki a kormány és a kormányzópárt politikusainak kisebb-nagyobb árulása. E helyről üzenem a „fülkeforradalmi hevülettől” felajzott helyi és országos szintű kormánypárti politikusoknak, hogy a „kis árulásokra” sincs bocsánat! Az igazságukban és becsületükben megsértett magyar emberek nem felejtenek – foglalta össze gondolatait Orbán Imre.

A demonstráció alkalmával Novák Előd országgyűlési képviselő is szólt a résztvevőkhöz. Elmondta, a fülkeforradalomnak nevezett kormányváltást követően, nemhogy forradalmi változások nem jöttek, még a nemzeti együttműködés is sokkal inkább hasonlít egy nemzetközi együttműködésre. Hiszen a nemzetközi erőkkel, hatalmakkal mindig keresik az összejátszás lehetőségét. Az idegen érdekeknek való megfelelés mindig fontosabb a magyar emberek érdekeinél – fogalmazott a képviselő.
Novák Előd beszédében hosszan részletezte, hogy a kormánypárt minden ellenzéki javaslatot lesöpör az Országgyűlésben, különösen a nemzeti ellenzék, a Jobbik javaslatait. A párt országgyűlési képviselője arról is beszélt, milyen tapasztalatokkal rendelkezik a plenáris ülésekkel, a képviselőtársak országgyűlési munkájával kapcsolatban. Novák Előd elmondta, a televíziós közvetítések nem adják vissza az parlamenti ülések valódi hangulatát. A képviselő úgy fogalmazott, zsibvásárt csináltak a Nemzet Templomából. Novák Előd azt is kiemelte, az álláshalmozó képviselők csak a szavazáson vesznek részt, hétfőn. Az azt követő vitákban, például kedden – sokszor – 15-20 képviselő van jelen a Parlamentben – jelentette ki a radikális párt alelnöke.
A szónok azzal zárta gondolatait, hogy a Jobbik azért hirdet gazdasági és kulturális szabadságharcot, mert be kell látnunk, semmiféle forradalom nem volt itt egy éve. Radikális, gyökeres változásokra van szükség.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:24:34

Szépkiejtési verseny angol nyelven a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-12-04 20:16:22

Sófallal bővült a Fáy Óvoda


ajánlott cikk főképe

2019-11-25 19:03:22

Megkezdődött a jubileumi hét a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 22:12:30

Tényleg megérdemlik - 25 éves a Pápai Musical Stúdió