Győzelme ellenére is búcsúzott az MTK - ismét kikapott a Lombard


2011-05-14 21:51:02  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Győzelme ellenére is búcsúzott az MTK - ismét kikapott a Lombard főképe
A 2010/2011-es labdarúgó bajnokság utolsó hazai bajnokiján a Lombard Pápa a mezőny egyik kiesőjelöltjét, az MTK-t látta vendégül a Perutz Stadionban. A hazaiak a hétközi fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak a Fáy utcában, míg Garami József csapata 3-0-ra kikapott a Haladás együttesétől. A vendégeknek nagyobb volt a tét a mai derbin, hiszen a kék-fehérek csak akkor tarthatták volna életben bennmaradási reményeiket, ha győztesen vonulnak öltözőbe és a Siófok a szintén 19 órakor kezdődő idegenbeli meccsen nem győz a Kecskemét ellen. Voltak hiányzók mindkét oldalon, a Haladás ellen kiállított Hrepka Ádám és Sütő László és a kisebb sérüléssel bajlódó Könyves Norbert sem állhatott Garami mester rendelkezésére, míg Véber György nem számíthatott Heffler Norbert, Nagy Sándor és Vadims Zulevs játékára. Az ötödik percben a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, egy jobb oldali Bárányos beívelést követően Tóth Gábor fejelhetett, de a labda centikkel elkerülte a kaput. Tíz percen belül kétszer is cserélni kényszerült Véber, előbb Németh Milán, majd Gyömbér Gábor sérült meg, előbb Rajnay Attila, majd Takács Péter lépett pályára. Fél óra játék után megérdemelten jutott előnyhöz a vendégcsapat, Tischler Patrik kapott a leshatáron egy jó labdát Pátkaitól, a fiatal támadó ki is használta a lehetőséget és a kapu közepébe lőtt 0-1. A folytatásban sem mutatott semmit a hazai gárda, ötlettelenül, fáradtan, sok hibával játszottak, így senki sem lepődött meg azon, hogy a fővárosiak újabb találatot szereztek: Pál asszisztja után a védelem hathatós segítségével Pátkai Máté elé került a labda, aki nyolc méterről a kapuba lőtt, a hazai védők méterekre voltak a jelenettől. A végén a mezőny egyik legjobbja, Kanta próbálkozott szabadrúgásból, ám ezt Szűcs bravúrral védte, az MTK rászolgált a három pontra, ami mint később kiderült, kevésnek bizonyult, hiszen a Siófok legyőzte a Kecskemétet. Ezzel a szezon vége előtt egy fordulóval eldőlt, hogy a Szolnok mellett az MTK búcsúzik az NB I-től.

Garami József: Fáj ez a búcsú, a játékosok mindent megtettek, hogy az utolsó meccseken megfordítsák a kialakult helyzetet, sajnos nem sikerült. Több olyan mérkőzésünk volt, ahol nyernünk kellett volna, és olyan is előfordult jó párszor, hogy a döntetlen helyett vereséget szenvedtünk. Gratulálok a Lombardnak, hiszen stabilan bennmaradtak az NB I-ben és ez - látva ezt a kiegyenlített mezőnyt - igen szép teljesítmény.

Véber György: Köszönöm a gratulációt, az elmúlt fél évben ez az első jó szó, amit jómagam és a csapat kapott. A mi célunk a középmezőny volt, nem pedig az, hogy a kiesést elkerüljük. Egy hónap alatt romba dőlt minden, amiért én egy személyben vállalom a felelősséget. Biztos vagyok benne, hogy sem játékos, sem szurkoló, sem senki nem fogja ezt megtenni. Szégyellem az utóbbi négy hétben történteket. Fordult a kocka, az a közönség, amelyik két évig szerette, támogatta ezt a csapatot, az utóbbi időben gyalázkodik. Úgy érzem engem is megkedveltek valamennyire, hiszen az NB II-ből eljutottunk valahova, ennek ellenére ma pedig már sörrel locsoltak és az édesanyámat szidták. Jövőre is NB I-es mérkőzéseket lát majd Pápán a publikum, bízom benne, hogy a csapat sok örömet fog szerezni a szurkolóknak, és nem kell majd sörrel locsolni a kispadot.

Lombard Pápa – MTK 0-2 (0-1) Gsz.: Tischler, Pátkai
Perutz Stadion, 1500 néző, V. Kassai (Erős, Ring)

Lombard Pápa: Szűcs L., Tóth G., Dlusztus, Supic, Németh M. (Rajnay 11.) Quintero, (Bali 64.) Bárányos, Gyömbér, (Takács P. 19.) Szabó Zs., Maric, Rebryk

MTK: Hegedűs L., Hajdú S., Szekeres A., Kálnoki Kis, Vukadinovic, Gál, Pátkai, Kanta J., Pál, Tischler, Frank (Ladányi 57.)

További eredmények:
Paks-Vasas 3-0
ZTE-DVSC 1-1
Honvéd-Újpest 1-4
Videoton-Győr 2-1
Kecskemét-Siófok 2-3
Kaposvár-Szolnok 0-1

A jelenleg a 13. helyen szerénykedő pápai csapat május 21-én a Ferencváros otthonában búcsúzik az idei szezontól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-07 19:31:46

Négy érem az országos kung-fu bajnokságon


ajánlott cikk főképe

2019-12-03 14:03:12

Egyetlen gól döntött


ajánlott cikk főképe

2019-11-17 19:08:50

Győzelmével 5. helyen zárta az őszt a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-10-27 17:05:24

Megszakadt a Perutz idegenbeli veretlensége


PÁPA időjárás