Graphic Design Exhibition az Ördög Pincében


2011-05-16 18:49:56  | cikk: Tóth Tamara  | 


Két fiatal tervezőgrafikus, Mayer Norbert és Molnár Tamás munkáiból egy különleges válogatás látogatható a hétvégétől az Ördög Pince sörözőben. A grafikai kiállítás, amely egyedi tervezésű és kivitelezésű plakátokból, logókból és illusztrációkból áll, három hétig lesz megtekinthető a pincesöröző nyitvatartási idejében, célja pedig nem más, mint kiszélesíteni a vidék lakóinak művészetek iránti érdeklődési spektrumát.
Molnár Tamás pályafutása a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában indult, onnan egy technikumi ötödév után felvételt nyert a Képzőművészeti Egyetemre, ahol jelenleg másodéves a tervezőgrafikai szakon. A kiállítás koncepciója az, hogy ne csak a fővárosban láthassák az emberek a hétköznapinak koránt sem mondható alkotásokat, hanem vidéken is megismerjék a tervezőgrafika lényegét.  Molnár Tamás kiállított alkotásaira a színek széles skálája jellemző és a betűs, azaz tipográfiamunkákat hozta el Pápára.
A plakátok az ismerős, új érzést keltik az emberben, hiszen mindannyian hozzászoktunk a közterületi és a kültéri reklámhordozók tartalmához, van, amikor a hordozott információ jobban megragad és a plakát által közelebb kerül hozzánk és van olyan is, amikor beleolvad a város szürkeségébe. Emellett több képen olyan betűtípusok, formák köszöntik a kiállítás megtekintőit, amelyekkel az átlagember az élelmiszerek csomagolásain nap, mint nap találkozik.
A kiállítás kezdeményezője, Mayer Norbert 2008-ban a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában szerzett grafikus OKJ-képzést, majd a következő évtől a Képzőművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Diákévei alatt többször is megfordult a pápai szórakozóhelyen, így a hely már adott volt az ötlethez: közelebb hozni az embereket ahhoz, amihez amúgy is közel vannak. Mayer Norbert a minél egyszerűbb közlésre törekszik, de úgy, hogy az ne az olcsó, gagyi benyomást keltse az emberekben.
A kiállítás megnyitója a megszokott köszöntők helyett hétköznapi beszélgetéssel kezdődött, közben az aláfestő muzsikáról két helyi zenész, Choko Rec. és Bubu gondoskodott.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-22 18:56:28

Versvándor a Magyar Kultúra Napján a Refiben


ajánlott cikk főképe

2019-12-11 16:23:21

Aki ad, az kap - Cipősdoboz akció a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:22:46

Szombaton ismét Jégpályák éjszakája lesz


ajánlott cikk főképe

2019-09-21 13:23:31

A város római bemutatkozásáról egyeztettek