Lázár Ervinre emlékeztek


2011-05-16 21:31:15  | cikk: Tóth Tamara  | 


Régóta dédelgetett vágya vált valóra Kiss Józsefnének, a Munkácsy Mihály Általános Iskola pedagógusának, amikor a hétvégén az Edvy Malom Fogadóban elkezdődött a zenés irodalmi délután Lázár Ervin születésének 75. évfordulója alkalmából. A rendezvénnyel Kiss Józsefné az olvasás megszerettetését szerette volna elérni.
- Az olvasás minél nagyobb körben való terjesztése, annak a szeretetét átadni, a versek szeretetét átadni a gyerekeknek - összegezte a pedagógus a nap célját.
A rendezvény első szakaszában munkácsys, tarczys, gyurátzos és türrös diákok olvastak fel és mondtak el részleteket Lázár Ervin verseiből, novelláiból, majd Hauber Károly beszélgetett Vathy Zsuzsával. A pápai származású írónő 33 évig volt Lázár Ervin felesége. A beszélgetés után a Sebő együttes zenélt, Csokonai és Ballassi énekelt verseiből adtak elő egy válogatást. Az együttes 1970-ben alakult, repertoárjukban az énekelt versek mellett a régi stílusú kelet-európai parasztzene szerepel, élő bizonyítékai annak, hogy a népzene és a néptánc nemcsak múzeumba és színházba való, hanem szükséges kelléke mindennapjainknak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-05 20:55:02

KELLA koncert a kórházban


ajánlott cikk főképe

2019-11-26 22:26:08

Advent az Esterházy-kastély udvarán


ajánlott cikk főképe

2019-12-04 20:16:22

Sófallal bővült a Fáy Óvoda


ajánlott cikk főképe

2019-10-06 21:34:08

Városi megemlékezés a nemzeti gyásznapon