Devecserben tanácskoztak a kisgazdák


2011-05-16 21:44:24  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Devecserben tanácskoztak a kisgazdák főképe
2011. május 7-én a Veszprém megyei Devecserben találkoztak Veszprém, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék kisgazdái, a tanácskozás témája a VM által kibocsátott új agrár-és vidékfejlesztési stratégia volt. A tanácskozáson részt vett Toldi Tamás, Devecser polgármestere, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, Ékes József országgyűlési képviselő valamint Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke és Patay Vilmos országgyűlési képviselő is.
Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület megyei elnöke városunkat és megyénket is képviselte a regionális találkozón, melyről a politikus ma sajtótájékoztatón számolt be.
- A találkozón Dr. Turi-Kovács Béla elmondta, hogy a mostani agrár-és vidékfejlesztési stratégia feltétlenül korszerű választ kell, hogy adjon a termőföld értékével, minőségével és értékelésével kapcsolatban, és adjon valós megoldást a birtok-rendszer átalakítására. Nem lehet megengedni, hogy a falu termőföldjeit csak néhány ember birtokolja, a többség pedig munka nélkül, termőföld nélkül álljon sorba - idézte a KPE elnökét Papp Tamás.
Papp Tamás már több fórumon is hangoztatta, hogy a munkanélküliséget vidéken lehetne megszüntetni, ennek érdekében konferenciákat is szervezett több Veszprém megyei faluban a háztáji gazdaságok felelevenítéséről. A kisgazda politikus úgy fogalmazott, szívügye és nem enged abból, hogy a mostani agrár-és vidékfejlesztési stratégiában is szerepeljenek a megújuló háztáji gazdaságok. 
A VM által közzétett agrár-és vidékfejlesztési stratégia egyik nagyon fontos, új eleme lenne a gépkölcsönző állomások létrehozása, a hazai élelmiszer-feldolgozó ipar megerősítése, helyreállítása, a cukorgyárak, a konzervgyárak újraszervezése valamint a szövetkezési mozgalom újraindítása. Papp Tamás egyéni felvetése volt a tanácskozáson a falugazdász hálózat tisztázása.
A megbeszélés után Toldi Tamás polgármester vezetésével a tanácskozás résztvevői megtekintették a Devecserben és a Kolontáron épülő új házakat, útjuk a kiömlött vörösiszap kazettánál zárult.
A kisgazdák továbbra is várják a www.kpe.hu honlapon az új agrár-és vidékfejlesztési koncepcióhoz az állampolgárok hozzászólásait és kiegészítő javaslatait.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-20 08:16:38

Adventben a vendégszeretetről - Ötórai tea mellett


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 17:56:51

Megkezdődött az építkezés a Téglagyári úton


ajánlott cikk főképe

2019-12-19 22:16:43

Karácsonyi kamarakoncert


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 13:53:14

Rendben zajlanak a önkormányzati választások városunkban