Kékfestő mintát kap a Refi kapuja


2011-05-17 21:09:41  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Kékfestő mintát kap a Refi kapuja főképe
1786-ban telepedett le Pápára és alapított kékfestő üzemet Carl Frierdich Kluge. A 225 éves évfordulóra a Kékfestő Múzeum különleges ötlettel kereste meg a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola vezetőit. Az iskola kapubejárója a művészetis tanulók kezei által új külsőt kap, méghozzá a jubileumhoz kapcsolódóan hagyományos Kluge mintákból. A kapu külső oldalára autentikus motívumokat festenek a diákok, a belső felén pedig a 21. század tükrében jelennek meg a motívumok. A nagy munkálatok már hétfőn elkezdődtek, amikor a kapu megkapta kék alapszínét és egy tulipán mintát. Ma a rajzórák keretében két szarvas és két fecske került a kék kapura, mely várhatóan péntekre készül el teljesen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-12 23:58:37

Pegazus Parádé a magyar népmesék jegyében


ajánlott cikk főképe

2019-05-26 17:32:00

Süle Zsolt tisztes helytállást vár pártjától


ajánlott cikk főképe

2019-05-30 20:48:54

Ülésezett a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás


ajánlott cikk főképe

2019-07-02 13:24:05

Játék és szórakozás - falunap volt Borsosgyőrön


PÁPA időjárás