A fidelitas és a polgári kör is csatlakozott a szemétgyűjtési akcióhoz


2011-05-17 22:31:50  | cikk: HuHa  | 


Május 21-ére, szombatra hirdette meg a „Te szedd” elnevezésű országos szemétszedési akciót az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium. Ehhez az akcióhoz csatlakozott a Fidelitas Pápai Csoportja és a Pápai Polgári Kör is. Bár a két csoport külön regisztrált a részvételre, szombaton közösen szedik majd a szemetet az Erzsébet ligetben. Erről tartott sajtótájékoztatót a két szervezet képviselője.  Kovács Beatrix, a fidelitas helyi alelnöke a meghirdetett akció részleteit ismertette.
-A „Te szedd” akció mottója: önkéntesen a tiszta Magyarországért. Minél többen csatlakoznak a szemétszedési programhoz, annál sikeresebb lehet. Ezért is örültünk, hogy a Pápai Polgári Kör, a helyi Fidesz és a Tarczy Lajos Általános Iskola is velünk tart szombaton délelőtt, de mindenkit várunk szombaton reggel 8 órától az Erzsébet ligetben.
A hulladékgyűjtő akció megszervezése kapcsolódik az önkéntesség évének programjához, hiszen az Európai Tanács 2011-et az önkéntesség európai évének nyilvánította. Ezért szeretnénk, ha Pápán is nagy tömeg mozdulna meg ezen a napon és minél többen vennének részt ebben az önkéntes munkában – mondta az alelnök. Kovács Beatrix arról is szólt, a felmérések szerint egy háztartásban naponta 15 liter szemét képződik, eszerint 1 nap alatt 1 millió ember egész Magyarországot meg tudja tisztítani egy önkéntes társadalmi összefogással. Rabi István, a pápai Polgári Kör elnöke emlékezetett, a polgári kör már szervezett saját tagjai és a hozzájuk csatlakozók részvételével szemétszedési akciót, 2 évvel ezelőtt. Akkor a Bakonyér partját tisztították meg, most pedig csatlakoznak az Erzsébet liget tisztábbá tételéhez.
-Májusi összejövetelünk programja tulajdonképpen az akcióban való részvétel és minden tagot várunk szombaton reggel. Reméljük, hogy ez az akció azoknak a figyelmét is felkelti, akik könnyű szívvel eldobálják a műanyag palackokat és egyéb szemeteket a közterületeken és talán változtatnak viselkedésükön. A szemétszedésben résztvevőket szombaton 8 óra és fél 9 között várjuk a Jókai Mór Művelődési Központ előtt, itt osztjuk szét a védőkesztyűket és a szemeteszsákokat. Az akcióban résztvevők, könnyű sportos ruházatban és olyan cipőben jöjjenek, amelyben a fűbe is bele lehet menni.
Az összegyűjtött szemét elszállításának költségeit az önkormányzat vállalta magára, mivel a hulladékkezelést végző szeméttelepek nem fogadják ingyen az akció során szervezetten összegyűjtött hulladékot.
Rabi István a sajtótájékoztatón két másik témáról is szólt: üdvözölte hazánk új Alkotmányát és úgy fogalmazott, reméli, hogy alapja lesz az ország fejlődésének. A polgári kör elnöke végül a kör évadzáró programjáról beszélt. Ezt június 25-én délelőtt tartják az Edvy Malom Fogadóban. A program a hagyományoknak megfelelően zajlik majd és a rendezvényen ezúttal is jelen lesz Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-09 21:12:42

Idősek karácsonya Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 21:20:05

Készülnek az adventi hangversenyre a PNNÖ tagjai


ajánlott cikk főképe

2020-02-17 21:09:15

János vitéz, kicsit másként


ajánlott cikk főképe

2019-10-19 23:50:49

Akiért én sétálok...