Teljes a felszerelés a gyermekmentéshez


2011-05-18 19:09:54  | cikk: mo  | 


Teljes a felszerelés a gyermekmentéshez főképe
Értékes gyermekmentő-eszközöket vehetett át a Pápai Mentőállomás a közelmúltban az egyik kereskedelmi bank gyógyvarázs programja keretében. A 2004 óta működő pályázatra kórházak, rendelőintézetek és olyan intézmények jelentkezhettek, amelyek gyermekgyógyászattal foglalkoznak. Így természetesen pályázhatott az Országos Mentőszolgálat is. Az eszközök ünnepélyes átadórendezvényét ma délután tartották, melyen részt vett – többek közt – Czirner József, a Veszprém Megyei Mentőszolgálat orvos-igazgatója valamint Péntek Árpád önkormányzati képviselő is.

Kürti József, a mentőállomás vezetője az alkalmon azt hangsúlyozta, a pályázat megírásánál kiemelt hangsúlyt fektetett arra, hogy Pápa diákváros, több ezer gyermek és fiatal tanul a városban, ezenkívül itt járnak iskolába a Nato légibázison szolgálatot teljesítő katonák gyermekei is, amely szintén növeli a gyermekpopuláció számát. Mindez hozzájárult a sikeres pályázathoz, melynek segítségével 740 ezer forint értékben vehetett át a Pápai Mentőállomás orvosi műszereket, mentőeszközöket: egy bébi-gyermektáskát a hozzá tartozó felszerelésekkel, 3 db gerinchordágyat, szintén a hozzá tartozó felszerelésekkel és 3 db ún. kiddysafe-et, amely egy speciális gyermekrögzítő eszköz. 

A rendezvényen Czirner József elmondta, eddig is nagy gondot fordítottak arra, hogy a gyermekellátáshoz szükséges feltételek teljesüljenek az állomásokon, de a mentősök tudják, hogy nincs lehetőség minden alkalommal esetkocsival vonulni a helyszínre. Mostantól valamennyi gépjármű rendelkezik a szükséges felszerelésekkel. A Veszprém Megyei Mentőszolgálat vezetője elmondta, büszke a pápai mentősökre, hiszen azt tapasztalja, hogy nemcsak az eszközöket, hanem szürkeállományukat folyamatosan karban tartják.

Az átadási ünnepségen a mentőápolók rögtönzött bemutatóval demonstrálták az értékes eszközök használatát.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-26 14:50:45

3 és fél milliárd a Türr-gimnázium felújítására


ajánlott cikk főképe

2019-09-30 23:12:13

Új adópolitikát vezetne be Grőber Attila


ajánlott cikk főképe

2020-02-09 17:22:52

Pápa is profitálhat az Európa Kulturális Fővárosa Programból


ajánlott cikk főképe

2020-02-05 15:59:33

Tájékoztató a nyári külföldi nyelvtanulási programról