Alsós matematika verseny a Tarczyban


2011-05-18 20:01:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Alsós matematika verseny a Tarczyban főképe
Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a 2., 3. és 4. osztályosoknak a városi matematika versenyt. A megmérettetésre 14 városi és környékbeli iskola jelentkezett 26 diákkal.
- A feladatok megoldására 60 perc állt a tanulók rendelkezésére. Elsősorban nem a tanagyagot szerettük volna kikérdezni, hanem inkább logikai gondolkodáson alapuló, problémamegoldó példákkal színesítettük a szöveges feladatokból álló versenyt. A zsűri osztályonként más-más, az iskola matematika szakos tanáraiból és külsős iskolák pedagógusaiból állt - mondta Hortobágyiné Bors Judit szervező.
Az első három helyezett korcsoportonként oklevélben és könyvjutalomban részesült.
Elsőként Venczel Csaba köszöntötte a megjelenteket, majd Máté Ferenc 5. c osztályos tanuló Nógrády Gábor: Hogyan neveljük meg a matektanárt című humoros írásművét adta elő, majd megkezdődött a versengés. Amíg a gyerekek írták a feladatsort, addig a tanároknak az interaktív tábláról és annak előnyeiről tartott előadást a díszteremben az Apáczai Kiadó egyik képviselője, Némethné Berki Veronika, a kiadó informatikusa.


Képek:

Eredmények:
2. osztály
1. helyezett: Szalay Violetta (Tarczy)
2. helyezett: Tibold Eszter (Munkácsy)
3. helyezett: Kövi Eszter (Marcaltő)

3. osztály
1. helyezett: Hegedűs Katarina (Erkel)
2. helyezett: Pénzes Boldizsár (Vaszar)
3. helyezett: Berecz Bence (Ugod)

4. osztály
1. helyezett: Bódai Martin (Vaszar)
2. helyezett: Mészáros Márton (Weöres)
3. Steiner Katalin (Szent István Római Katolikus)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-22 23:06:32

Négy gyertya ég


ajánlott cikk főképe

2019-11-19 23:42:15

70 év képekben


ajánlott cikk főképe

2019-09-18 22:23:46

Visszatér a Tapolca patak a városba, állandó vízfolyás lesz a Bakonyér


ajánlott cikk főképe

2019-12-05 20:55:02

KELLA koncert a kórházban