Pápát is meglátogatta a Tajvani Közös Üzleti Tanács


2011-05-20 17:42:56  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Babos Petra  | 


Pápát is meglátogatta a Tajvani Közös Üzleti Tanács főképe
A Tajvani - Magyar Baráti Társaság szervezésében és Ékes József országgyűlési képviselő jóvoltából üzleti delegáció érkezett tegnap Veszprém megyébe. A küldöttségben közel 45 tajvani cég képviseltetette magát. A látogatás célja a megye és városainak megismerése mellett a lehetséges befektetési céllal való tájékozódás és az ipari parkok felkeresése volt. A Tajvani Közös Üzleti Tanács első útja Veszprémbe vezetett, ahol Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte a külföldi vendégeket. A Megyeházán az elnök urat követően David Yeung-Ching Chou, a tajpeji képviseleti iroda gazdasági részlegének vezetője beszélt. A program további részében ellátogattak Balatonfüredre és Ajkára, ahonnan a késő délutáni órákban érkeztek meg Pápára. A Fő téren, a Nagytemplom előtt dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester és Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője fogadta és köszöntötte a delegációt. A Fő térről átsétáltak a szombaton nyitó Esterházy-kastélyba, a program végén pedig Pápán is megtekintették az Ipari Parkot. Dr. Áldozó Tamás az Ipari Parkban kérdésünkre elmondta, a delegáció több tagja a gépiparban érdekelt befektető, így az Ipari Parkban egy Pápához kötődő befektetői ajánlatot ismertettek velük.
– Azért tartottuk fontosnak, hogy ne csak az Ipari Parkot nézzék meg, hanem lássanak a városból is egy picit, mert az ipari parkok ránézésre mindenhol ugyanolyanok, egyformák, így a látogató biztos nem tenne különbséget különösen két ipari park között, de hogyha Pápához hozzákapcsolja a Nagytemplom és az Esterházy-kastély képét, akkor egészen biztos, hogy meg fogja tudni különböztetni a várost az ajkai ipari parktól - véli a polgármester.
A delegációt Fred P.C. Huang, a Tajvani Gépipari Szövetség Tiszteletbeli elnöke vezetette, kiemelt tagjai Marietta Kao nagykövetasszony és Füle János, a Tajpej Képviseleti Iroda vezetőjének helyettese volt. A delegációval tartott Ékes József, országgyűlési képviselő, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke is.
Ékes József elmondta, számára nagyon fontos volt, hogy Pápára is eljöjjön a delegáció, hisz a magyar kormány, az Orbán-kormány erőteljesen nyitott az ázsiai országok és Tajvan irányába.
- Tizenhat éve működik a Magyar Parlamenten belül a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság és Magyarország az első a 27 európai tagország közül, mely Tajvan számára a kettős adóztatásról szóló egyezményt aláírta. Szintén Magyarország támogatta Tajvant abban, hogy az Európai Unió ez év februárjában úgy döntött, a tajvani állampolgárok számára vízummentességet biztosít az Unió területén belül. Jelenleg megtárgyalás előtt van a Parlamentben a beruházás-védelmi egyezmény, amely garantálja azt, hogy ha tajvani befektető jön Magyarországra, akkor az európai szokás szerinti eljárásokban fog részesülni.
Tajvan a világ negyedik legerősebb országa, Kína egyik legnagyobb befektetője, hiszen a kínai gazdaság 25-30 százalékát a tajvani cégek mozgatják. Tajvan a közelmúltban a hy-tech technológiára helyezte a hangsúlyt a tömeggyártás helyett és a tajvani kutatók hihetetlen kutatási eredményeket értek el. Tajvan abban próbálja meg a magyar kutatók általuk is elismert kutatási munkáját segíteni, hogy egyfajta hídszerep betöltésével támogatják az alaperedmények innovációba való átkonvertálását.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-02 15:44:36

Kisfiú lett 2020 első pápai újszülöttje


ajánlott cikk főképe

2019-12-04 22:42:48

Kétszer négy évszak


ajánlott cikk főképe

2019-10-10 22:39:58

Nyereményjáték a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2019-12-10 16:53:15

Közel négy millió forint adomány a Vajda Márta iskolának