Szövegértési verseny a Katolikus Iskolában


2011-05-20 18:03:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szövegértési verseny a Katolikus Iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola első alakalommal rendezte meg a város és a környék 4., 5. és 6. osztályosai számára a városi szövegértési versenyt. A megmérettetésre korcsoportonként 1-1 diák jelentkezhetett, így összesen 21 tanuló versengett ma délután az intézmény falai között.
- A gyerekek három-három szöveget kapnak, természetesen korcsoportonként mást és mást. Az első szöveg egy irodalmi részlet, amelyet ismernek is a versenyzők magyar tanulmányaikból, a második egy magyarázó típusú, tudományos szöveg, a harmadik pedig egy dokumentum részlet volt, mivel ilyennel a mindennapi életünk során gyakran találkozunk. 60 percet kaptak a diákok a kérdések megválaszolására. A zsűri elnöke Bognár József nyugalmazott iskolaigazgató volt, de a javításnál a kísérő magyartanárok is segítettek nekünk. Úgy gondolom, mivel a jövő héten minden iskolában kompetenciamérés lesz, ezért ez egy jó edzés lehet a résztvevők számára - hangsúlyozta Némethné Szabó Otília szervező, magyar tanár.
A legjobbak értékes könyvjutalomban és oklevélben részesültek.

Képek:

Eredmények:
4. osztály:
1. Steiner Katalin (Szent István Római Katolikus Isk.)
2. Nagy Anna (Tarczy)
3. Balogh Bálint (Munkácsy)

5. osztály:
1. Ari Anna (Erkel)
2. Róka Eszter (Tarczy)
3. Pődör Gergő (Szent István Római Katolikus)

6. osztály:
1. Szenkovics Katalin (Szent István Római Katolikus)
2. Hegyi Péter (Erkel)
3. Bogdán Tímea (Vaszar)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-14 20:53:44

Hogy is volt az az államosítás?


ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:24:19

ABBA slágerek magyarul a Vadvirág Énekkar tolmácsolásában


ajánlott cikk főképe

2019-10-16 23:02:53

Mindenki előtt ott áll a kivezető út a függőségből


ajánlott cikk főképe

2020-02-18 17:44:25

Ismét Wass Albert felolvasóest lesz Pápán - várják a jelentkezőket