II. Multikulturális Gála a Tarczyban


2011-05-22 10:25:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


II. Multikulturális Gála a Tarczyban főképe
Tegnap estére zsúfolásig telt a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjainak szüleivel, hozzátartozóival a II. Multikulturális Gálára.
Az estet a 7. és 8. osztályosok édesbús hangulatú bécsi keringő variációja nyitotta meg, majd Venczel Csaba iskolaigazgató és Hardi Tünde tagozatvezető holland, svéd, norvég, angol és magyar nyelven köszöntötte a szép számban megjelenteket. Mint elmondták, az idei belépőjegyet 9 nemzet lobogója díszíti, hisz az idén is külföldi tanítványaikkal közösen mutatják be műsorukat. A diákok és felkészítő tanáraik nagy szeretettel és várakozással adták elő a 36 prózai, dalos, táncos, zenés művet – és az iskola történetében először – egy film alkotást.
A kulturális bemutató a norvég hegyek királyáról és csodaszép lányairól, a koboldokról és a tó teremtményéről szóló jelenettel folytatódott a külföldi diákok tolmácsolásában, majd egy zenés-táncos produkciót mutattak be a norvég, a holland és a svéd gyerekek. A gálaesten több vers, próza, tánc és gyermekdal is elhangzott, sőt még egy filmet is megnézhettek a jelenlevők. A Harry Potter filmek ihlették meg 7. E osztályos külföldi tanulókat. Andrei Gavrilă és Danielle Gerken fejéből pattant ki az ötlet, hogy ők is készítsenek egy filmet. A forgatókönyvet Andrei írta. A profi szereplőválogatás és a próbák után a B épület különböző helyszínein forgattak. Művük angol nyelven szólt, de gondoskodtak a magyar feliratozásról is. A film címe: Harry Potter and the Epic Battle of Epicness, Epicly. Az angol nyelvű szójátékot talán a Harry Potter és a hősök heroikus harca fordítás tudná visszaadni.
Az est zárásaként a 75 tagú nagykórust hallhatta a közönség.
A programot színesítette még a földszinti előtérben az iskola tanulóinak munkájából nyílott kiállítás.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a gálát június 9-én 17 órai kezdettel megismétlik a JMK színháztermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-27 16:09:39

Hatodszor osztottak bébiételt


ajánlott cikk főképe

2019-05-02 23:48:13

Dunai Virág kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-09-11 23:07:45

Elkészült a Refi konyhája és ebédlője


ajánlott cikk főképe

2019-07-10 21:35:26

Ovi-sportpálya a Nátuskerti Óvodában


PÁPA időjárás