Madarak fák napja az Ökoiskolában


2011-05-22 10:34:13  | cikk: HuHa  | 


Madarak fák napja az Ökoiskolában főképe
Papírgyűjtéssel és vetélkedővel emlékezett meg a „Madarak fák napjáról” a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola, mely a közelmúltban nyerte el az Ökoiskola címet. A természetvédelemhez kapcsolódó jeles napot 1906 óta május 10-én ünnepeljük hazánkban, az oktatási intézmény az érettségi és szakmai vizsgák miatt tette péntekre a megemlékezést.
100 tonna összegyűjtött papír árából hozzávetőlegesen 15 ha erdőt lehet újraültetni. Nem az írás-olvasás, hanem a csomagolópapír teszik ki a papírfelhasználás 41 százalékát. Egy tonna nyomtatóba való papírhoz 24 fa kivágása szükséges. Ilyen, és ehhez hasonló tényekkel ismerkedhettek meg a diákok a Mezőben tartott programon. A természet ünnepe alkalmából az ökoiskolai munkaközösség papírgyűjtést szervezett, a tanulók reggeltől hordták az iskolába az összegyűjtött újságokat és egyéb papírokat és 11 órára már 1749 kg gyűlt össze az intézmény raktárában.
-Rangsoroljuk az osztályokat az összegyűjtött papír mennyisége alapján, az első helyezett jutalma egy kirándulás valamelyik nemzeti parkba vagy arborétumba, a többi osztály pedig megkapja az összegyűjtött papír értékét, melyet aztán szabadon felhasználhatnak – mondta el Fehér Zsófia, az ökoiskolai munkaközösség vezetője. A papírgyűjtés mellett az iskolarádióban rövid előadást hallgattak meg a diákok a madarak és fák védelmének fontosságáról, és a témához kapcsolódva feladatlapot töltöttek ki.
-Cserjék és fák leveleit kell felismerni a képek alapján, majd a fák virágait és terméseit kell hozzájuk kapcsolni. Egy másik feladatban a fa jellemzőit és felhasználási területeit soroltuk fel, ez alapján kell kitalálni, hogy melyik fáról van szó. Van még egy különleges feladat: az iskolarádióban különböző madárhangokat mutatunk be, ezeket kell a diákoknak felismerni – sorolta a vetélkedő részeit Fehér Zsófia.
Az Pápai Gazdasági Szakképző az ökoiskolai program keretében az idei évben megemlékezett már a Víz Világnapjáról és a Föld Napjáról is. Céljuk többek között, hogy a gyerekeket környezettudatos magatartásra ösztönözzék, és életmódjukba illesszék a természet iránti tiszteletet és felelősséget. Mindezekkel - a természet védelmével kapcsolatos jeles napok megünneplésén túl - biológia órákon is foglalkoznak az iskolában.
 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-17 21:10:13

Karácsonyi sütikóstoló a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 16:12:21

Rendhagyó október 23-ai megemlékezés a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2020-01-16 21:17:05

Refis Bábozda


ajánlott cikk főképe

2019-10-09 21:48:58

Hamarosan elkészül az új piac épülete