A látható való mögötti rejtelmes összefüggések - Szauer Ágoston Pápán járt


2011-05-23 19:34:44  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A látható való mögötti rejtelmes összefüggések - Szauer Ágoston Pápán járt főképe
A Jókai Mór Városi Könyvtár ma este 17 órától író-olvasó találkozót szervezett az olvasóteremben, a vendég a pápai származású Szauer Ágoston volt. Az író 1963-ban született Pápán, tanulmányait a Zalka Máté Általános Iskolában (mai Tarczy), majd a Petőfi Sándor Gimnáziumban végezte. Első versei gimnazista harmadikos korában születtek magyar tanárnője nagy meglepetésére, hiszen a fiatal tehetség kémia tagozatos osztályban tanult. Szauer Ágoston saját bevallása szerint a francia szimbolisták illetve Ady versei voltak rá nagy hatással. Verseit nem lehet egy-két szóval behatárolni, a költemények inkább az objektív líra körébe sorolható apró világok, melyekben különös kapcsolatba kerülnek a terek, idők, tárgyak.
A látható való mögötti rejtelmes összefüggéseket veti papírra a művész. Szauer Ágoston munkáiból hét kötet jelent meg eddig, és már 25 éve jelennek meg publikációi különböző folyóiratokban, mint a Dunatükörben, a szombathelyi Életünkben, a Magyar Naplóban, a Parnasszusban és a Tekintetben. A publikációk számára állandó próbatételt jelentenek a szakmai rábólintás és elfogadás végett.
Kritikusai az írót művei alapján rejtőzködő alkatnak tartják. Versformái zártak és csiszoltak, szigorúak és tiszták, a kifejezései pedig finomak és elegánsak. Versei első olvasásra poros konzervatívnak tűnnek, de ezt az író szinte kivétel nélkül feloldja egy-egy korszerű csavarral vagy iróniával.
Szauer Ágoston 1999 óta tagja a Magyar Írószövetségnek. Pályázati díjai közül A Dunánál 2001 pályázat első helyezését, az Aquincumi költőverseny két különdíját és az Életünk novellapályázatának harmadik helyezését emelte ki. Az író 25 éve él a vas megyei székhelyen, egy kisiskolás lány és egy óvodás fiú boldog édesapja, jelenleg a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tanít.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-06 21:47:06

Mikulás a JMSZK-ban


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 16:37:19

Kiszebáb égetéssel elűzték a telet a Vajda Márta iskolában


ajánlott cikk főképe

2019-10-27 12:51:34

Hatalmas érdeklődés övezte Deák Bill Gyula koncertjét


ajánlott cikk főképe

2019-09-23 13:05:45

Szerelik a kastélykaput (képekkel frissítve)