Konferencián számoltak be a tapasztalatokról a Tudás-Szín-Tér résztvevői


2011-05-23 20:13:51  | cikk: mo  | 


Konferencián számoltak be a tapasztalatokról a Tudás-Szín-Tér résztvevői főképe
Konferencián tájékoztatták a résztvevőket az Európai Unió, az Európai Szociális Alap és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával megvalósult Tudás-Szín-Tér projekt tapasztalatairól és eredményeiről. A rendezvényen részt vett Veszpréminé Turtsányi Valéria projektgazda, a JMK igazgatója, Cserép László, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési Osztályának főosztályvezetője, dr. Áldozó Tamás polgármester és valamennyi közreműködő szervezet, intézmény vezetői.

A konferencián Cserép László elmondta, rendkívül fontos és dicséretes, hogy egy ilyen kiterjedt kulturális háttérrel rendelkező város, mint Pápa össze tudja fogni a kistérséget és olyan színteret, lehetőséget biztosít a településeknek, amely példa nélküli.
A rendezvényen dr. Áldozó Tamás is üdvözölte a lezárult projektet. Példátlannak nevezete azt a vállalást, hogy egy intézmény önállóan pályázzon egy ekkora összegű projektre, s azt ilyen eredményesen meg is valósítsa.
- Ez a projekt egyfajta rendszert volt képes teremteni és működtetni a kisközösségek között, közösségépítő szerepet töltött be. Szerencsés lenne, és az mutatná igazán e pályázat erejét, hogyha egy közösségfenntartási munka is született volna mindebből. Magyarán, mindaz, ami megszületett, ami kialakult, ami újdonságként a miénk lett, így is maradna, sőt képes lenne arra, hogy ezeken az alapokon akár újabb értékeket teremtsen – fogalmazott a polgármester.

A konferencia résztvevői ízelítőt kaptak a Tudás-Szín-Tér keretében működő csoportok tevékenységéből. A színpadon négy produkció kapott helyet. Bemutatkozott a Tücsök népzenekar, az Amaro Khelimo cigány tánccsoport, a Musical tánckar és a Kastély Attila vezette citeraegyüttes.
A konferencia folytatásában Tompa Péterné Tóth Katalin projektmenedzser ismertette a Tudás-Szín-Tér pályázat részleteit, eredményeit, majd a programokban résztvevő pedagógusok, szakemberek osztották meg tapasztalataikat a közönséggel. A projekt lezárását követően elkészült egy módszertani DVD is, melyet összeállítója, Mike László, a Pápa Város Televízió vezető operatőre mutatott be a konferencia hallgatóinak.     

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-05 18:50:49

Közgyűlés a Máltai Szeretetszolgálatnál


ajánlott cikk főképe

2020-02-17 21:09:15

János vitéz, kicsit másként


ajánlott cikk főképe

2019-12-11 17:32:51

Véradóbarát Munkahely lett az MH Pápa Bázisrepülőtér


ajánlott cikk főképe

2019-12-05 15:45:47

Vasárnap zenés adománygyűjtés és jótékonysági ebéd az Esterházy-kastély udvarán