Megyei kulturális bemutató a fogyatékkal élők számára


2011-05-24 11:33:20  | cikk: mo  | 


Lehetőség a pedagógusnak, hogy prezentálja, mi mindent tett az elmúlt évben, és lehetőség a diáknak, hogy bemutassa tehetségét – így foglalta össze Rakonczai Zsuzsanna annak a kulturális bemutatónak a célját, melyet hat Veszprém megyei város - a Balla Róbert Téri Általános Iskolához hasonló profilú - intézményei számára szerveztek.
- Mi mindannyian elhivatott gyógypedagógusok vagyunk. Látjuk, hogy ezek a gyerekek mi mindenre képesek. Olyan produkciók állnak össze évről évre, amelyek más kulturális bemutatókon is megállnák a helyüket – fogalmazott a program szervezője.
A közel 150 gyermek részvételével zajló bemutatón tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott és autizmussal együtt élő diákok egyaránt szerepeltek.
A Várpalota, Ajka, Tapolca, Veszprém, Bakonyoszlop és Pápa gyógypedagóiai intézményeinek diákjai a legkülönfélébb kategóriákban villantották meg tehetségüket. Voltak verses-zenés, táncos, énekes produkciók, de láthattunk néhány színdarabot és hangszeres műsorszámokat is. A megyei bemutatóra a Balla iskola diákjai is nagy örömmel készültek. A pápai gyerekek közül volt olyan, aki Gryllus Vilmos dalait adta elő, voltak aki a filmzene kategóriájában mérték össze tudásukat, egy fiú pedig metalofonon játszott a közönség előtt.
A minden évben más-más helyszínen megrendezett kulturális bemutatónak legutóbb 4 éve adott otthont Pápa városa. A közel 150 perces műsoridő alatt zsűri kísérte figyelemmel a produkciókat. A négytagú zsűriben helyet foglalt Vesztergom Zsuzsa, a Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthona művelődésszervezője, Ácsné Bedecs Zsuzsa énekes, Popovics János és Csillagné Bíró Katalin táncoktatók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-19 20:32:39

Jótékonysági gálaest a pápai ferences - és a nagydémi Kisboldogasszony-templom javára


ajánlott cikk főképe

2019-10-25 21:45:11

40 éves a Fenyveserdő Bölcsőde


ajánlott cikk főképe

2019-09-28 14:11:32

Évadzáró kempingtalálkozó Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 21:49:06

Tapolcafői disznóságok