Állásbörzét rendezett a Munkaügy


2011-05-25 06:59:06  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Állásbörzét rendezett a Munkaügy  főképe
Négy év kihagyás után ma délelőtt a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Pápai Kirendeltsége állásbörzét rendezett a Sportcsarnokban. Az állásbörze célja, hogy a munkavállalókat és az álláskeresőket közvetlenül összehozza a munkaadókkal. Tegnap közel harminc munkaadó vett részt az állásbörzén háromszáznál is több állásajánlattal, Győr-Moson-Sopron megyéből az Audi is kiállított, Tétről pedig a Sokoró Kft. érkezett a rendezvényre - tudtuk meg Bocskay Gyöngyitől, a pápai kirendeltség vezetőjétől.
- Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, mert négy éve nem volt Pápán állásbörze, korábban pedig kisebb szabásúak voltak. A négyezer felett lévő álláskeresők száma márciustól lecsökkent és sikerült a kritikus szám alá mennünk. Jelenleg 3692 álláskeresőnk van, többsége fizikai állományban és nagyon örülünk annak is, hogy jelenleg több mint 70 felsőfokú végzettséggel rendelkező számára is kínálnak álláslehetőséget a munkaadók, hiszen korábban a diplomások nagyon nehezen tudtak munkát találni - mondta Bocskay Gyöngyi.
A kirendeltség-vezető úgy véli, aki szeretne dolgozni és jól körülnéz, most minden lehetősége meg van, hogy megtalálja az állását.
Régiós szinten is javulnak az eredmények a regisztrált álláskeresők számát tekintve - tudtuk meg Buday Attilától, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szakmai igazgatóhelyettesétől.
Jelenleg 58 ezer főt tartanak nyilván a központhoz tartozó három megye kirendeltségei a februári 63 ezer főhöz képest.
- Úgy vélem, hogy a gazdaság elkezdett fellendülni, egyre több munkáltató keres meg bennünket új munkaerőigénnyel, akik nemcsak régi igényeket hosszabbítanak meg, hanem új igényeket is nyújtanak be. A pápai kistérség a három megye közül az ötödik helyen szerepel - fogalmazott Buday Attila.
Az állásbörzét Unger Tamás alpolgármester nyitotta meg. Mint mondta, napjainkban nagyon sokszor tapasztalhatjuk azt, hogy a munkáltatói lehetőségek és a munkavállalói igények egymással nem találkoznak, azonban mindig vannak olyan lehetőségek, mint például a mai nap is, ahol ez közvetlenül megtörténhet.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-04 20:11:32

Nagyértékű informatikai eszközöket kapott a Pápai Tankerületi Központ


ajánlott cikk főképe

2019-11-30 22:36:02

Boldog születésnapot, Petőfi!


ajánlott cikk főképe

2019-09-25 11:14:50

203 ezer forint a Szivárvány Óvodának


ajánlott cikk főképe

2019-12-22 19:52:13

A Pápai Kosárközösség adventi vására