Rendkívüli közgyűlést tartott a PÁNKE


2011-05-28 16:43:13  | cikk: mo  | 


Rendkívüli közgyűlést tartott a PÁNKE főképe
Rendkívüli közgyűlést tartott a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) ma délután. A közgyűlést két esemény miatt hívták össze. Mucsiné Zajcsek Zsuzsanna, az egyesület elnökségi tagja – a családi helyzetében beállt negatív változások miatt – nem képes ellátni tisztségét, ezért lemondott posztjáról. Az elnökségbe 12 igen szavazattal, egyhangúlag Polgár Lajost delegálta a közgyűlés.
A Krasztel Lászlóné elnökletével zajlott közgyűlésen a tagság elfogadta az egyesület Szervezeti és Működési Szabályzatát, melyben rögzítették a gyermekek után járó szavazati jog paragrafusát is.
A közgyűlésen elhangzott, a PÁNKE összesen 14 kezdeményezéssel fordult Pápa Város Önkormányzatához, a Magyar Posta Zrt-hez és a Gróf Esterházy Kórház főigazgatójához. Krasztel Lászlóné elmondta, kérelmet nyújtottak be egy irodahelyiség bérlésére, az iskolatej-program újbóli bevezetésére és egy nagycsaládos buszbérlet létrehozásra. Kezdeményezéseiket a KDNP Pápa szervezete is támogatta. A felvetéseket az önkormányzat elutasította. A PÁNKE elnöke hozzátette, dr. Vörös Ibolyához azzal a kéréssel fordultak, hogy a kórházban alakítsanak ki egy szoptatós illetve pelenkázó helyiséget, a postán pedig külön sorszámmal rendelkező ablakot igényeltek a kismamák és a kisgyermekes családok számára. Mindkét intézmény vezetője elutasította a kérelmet, mivel kialakításukra nincs lehetőség. Krasztel Lászlóné hangsúlyozta azt is, kéréseiket továbbra is fenntartják, céljuk, hogy idővel Pápa is felzárkózzon a „családbarát önkormányzatok” sorába. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) ugyanis néhány évvel ezelőtt a pozitív példák megerősítése céljával kiadta a Családbarát Önkormányzat címet, amelyet már Veszprém is magáénak tudhat. A NOE nézetei szerint a Magyarországot és egész Európát sújtó súlyos demográfiai helyzet miatt kiemelkedően fontos minden olyan program, szándék, intézkedés, ami a családok biztonságérzetét növeli annak érdekében, hogy merjenek gyermekeket vállalni. Sok mindent lehet tenni a családok érdekében, ha van rá akarat, megfelelő szemlélet, és igazán fontos a település vezetőinek az ott élő családok sorsa, közérzete, a szó nemes értelmében vett jól-léte. A NOE hivatalos tagszervezete, a PÁNKE pedig azért is tevékenykedik, hogy Pápát minél előbb felterjeszthesse e nemes cím elnyerésére – tudtuk meg az elnöktől.
A PÁNKE kézműves foglalkozással és ún. „Gyermekkuckóval” vesz részt a jövő hét végén tartandó Nemzetközi Játékfesztiválon. Július 10-én pedig nagyszabású rendezvényre készülnek, a népesedési világnap alkalmából megszervezik a Városi Nagycsaládos Napot, melyre Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt, Székely Hajnalka NOE elnököt és Székely Andrást, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselőjét várják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-22 23:06:32

Négy gyertya ég


ajánlott cikk főképe

2020-01-23 06:29:18

Magyar modern vizuális kultúra európai kontextusban - Hencze Tamás kiállítása


ajánlott cikk főképe

2019-11-20 09:41:41

Portrévázlatok pápaiakról - Molnár Lajos könyve


ajánlott cikk főképe

2019-12-12 12:01:21

Már dolgoznak a Vásár utcai csőtörés kijavításán