„Mindenki volt egyszer gyermek”- Gyermeknap az Allegronál


2011-05-29 20:15:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Mindenki volt egyszer gyermek”- Gyermeknap az Allegronál főképe
1950 óta május utolsó vasárnapja a gyermeknap. Ez alkalomból ma először szervezte meg az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Pápa Tehetségpont Gyermeknap című programot, melynek a HEMO (Helyőrségi Klub) adott otthont.
Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a szép számban megjelent gyermekeket és szüleiket. Mint mondta, ezen a napon a gyermekek állnak a középpontban.
- Mindenki volt egyszer gyermek. A gyerekek mások, máshogy gondolkodnak, mást tartanak fontosnak. A gyermeknap fontos dolgokra figyelmeztet bennünket. Sajnos egyre kevesebb gyermek születik, fogy a nemzet. Pedig a gyermek a jövő záloga, és ha nincs gyermek, felnőtt sem lesz. A gyermeknevelés sok örömmel jár, éltető erő lehet, ezért lényeges gyermekvállalás - hangsúlyozta Unger Tamás. 
A változatos programok között szerepelt baranta-, hangszer- és táncbemutató, de a Megafon Zenei Egyesület és a Rebel Lion Tánc és Sport Egyesület is képviseltette magát az eseményen nyilvános próbájával. Az érdeklődők képzőművészeti tárlatvezetésen is részt vehettek Katona György irányításával, valamint drámajátékban és a táncházban is kipróbálhatták ügyességüket.
A gyermeknap elmaradhatatlan része volt a póni lovaglás, az aszfaltrajzolás és az arcfestés.
Szili Gabriella, az intézmény igazgatója kérdésükre elmondta, a mai hagyományteremtő szándékkal rendezett alkalom jó lehetőséget kínál a gyerekeknek, hogy kipróbálják, melyik művészeti ágban tehetségesek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-08 21:45:08

Felújítják a döbröntei turistaházat


ajánlott cikk főképe

2019-12-11 16:23:21

Aki ad, az kap - Cipősdoboz akció a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2019-09-04 23:24:15

Csülök, cicege, bor és szórakoztató programok - elkezdődött az ötnapos fesztivál


ajánlott cikk főképe

2019-12-09 21:12:42

Idősek karácsonya Tapolcafőn


PÁPA időjárás