Egy nap a dohányzás ellen


2011-05-31 14:38:53  | cikk: mo  | 


Egy nap a dohányzás ellen főképe
Ezekben a percekben is zajlik az a játékos foglalkozás, melyet a Jókai Mór Művelődési Központ, az ÁNTSZ és a Védőnői Szolgálat szervezett a dohányzás elleni világnap kapcsán a színházépületben. A program az általános iskolák ötödik osztályos tanulóit célozza meg, mivel a tapasztalatok azt mutatják, ebben a korosztályban még hatékony a prevenció. Bár tény, hogy egyes, megelőző céllal tartott előadások alkalmával kiderült, hogy már a negyedik osztályos gyerekek közül is többen kipróbálták a cigarettát.
A változatos feladatokat tartalmazó vetélkedőn öt iskola képviselteti magát, érkeztek diákok a Türrből, a Tarczyból, a Weöresből, a katolikus és az evangélikus iskolából. A vetélkedőn totó, betű-és képrejtvény, kvíz és találós kérdések szerepelnek, melyek mindegyike a dohányzás káros hatásaira, vagy éppen a nem dohányzás előnyeire hívja fel a figyelmet.

Képek:

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) 1986-tól május 31-ét DOHÁNYMENTES VILÁGNAPpá nyilvánította, bízva abban, hogy a dohányzással kapcsolatos halál megelőzhető. Minden nyolcadik percben meghal valahol valaki a világban a dohány ártalmai miatt. Ezt megelőzendő a WHO különböző programokat, kampányokat, felhívásokat indított, s ennek jegyében tartják minden évben a dohánymentes világnapot is.

Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-20 22:07:00

Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban


ajánlott cikk főképe

2020-01-22 17:56:51

Megkezdődött az építkezés a Téglagyári úton


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 20:42:18

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny a Közgázban


ajánlott cikk főképe

2019-10-28 08:29:24

Megáldották a Szent József-kápolna toronysisakját