Az Edvy Malomban jártak a SZIKRA klubos gyerekek


2011-06-01 19:29:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az Edvy Malomban jártak a SZIKRA klubos gyerekek főképe
Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Gondozási Központ Gyermekjóléti Szolgáltatás idén is működteti SZIKRA klubját a 9-13 éves korosztályú gyermekeknek havi rendszerességgel. A SZIKRA egy mozaikszó, annyit jelent: a szabadidő hasznos eltöltése, a különböző ismeretek átadása, a közösség élménye, a remény, hogy nekik talán sikerül.
Ma délután a klub az Edvy Malom Fogadó Barokk Udvarházba látogatott, ahol Sántha Csaba, a fogadó tulajdonosa előadását, rövid bemutatóját hallgathatták meg a gyerekek, majd tesztet töltöttek ki a hallottakkal kapcsolatban. Az izgalmas vetélkedőt követően a szervezők kis papírdarabokat rejtettek el az udvaron, amit meg kellett keresni. A megtalált papírokért ajándék járt.
- Klubunk nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek megismerkedjenek városunk múltjával, épületeivel. Ez pedig saját élményeik, tapasztalataik alapján sokkal könnyebben megy. Az idén már jártunk a lovasiskolában, a tervek között pedig szerepel egy kirándulás és a Humán Állatvédő Egyesület megtekintése, valamint tekézés is. Fontosnak tartjuk, hogy minél több gyermek vegyen részt programjainkon, hogy kialakuljon bennük a valahova tartozás érzése, s fejlődjön az együttműködő készségük. A klub alapvető módszere a csoportmunka, ahová bármikor, bárki csatlakozhat - hangsúlyozták a gyermekjóléti szolgáltatás családgondozói, Balogh Eszter és Bíró Melinda.
A klub egyik mottója, amely kifejezi a SZIKRA alapelveit is: „Ha elmondod, elfelejtem, ha megmutatod, talán emlékezni fogok rá, ha részt veszek benne, megértem.”

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-01 18:04:08

Adófórum az online számlázásról


ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot