A természet kincsei


2011-06-03 06:31:44  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A természet kincsei főképe
Tunyogi Bálint festőművész gyönyörű festményeiből nyílt tegnap kiállítás a 60 éves Pedagógus Művelődési Házban. A kiállítás az Erdők Nemzetközi Évére hívja fel a figyelmet és A természet kincsei címet viseli. Tunyogi Bálint hivatásos katona Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél szolgál, hobbijával, a festészettel tíz éve foglalkozik komolyan. Kedvenc témája a természet, de gyakran készít portrékat és fantáziaképeket is. Szívesen kirándul és utazik, legutóbb Indiában töltött két hetet képzőművészeti táborban hivatásos festőkkel, egyébként autodidakta módon képezi önmagát. 
A kiállítás képei az ezerarcú természetet és azon belül a vízpart adta csodákat mutatja be oly élethűen, hogy néha az embernek komolyabban meg kell vizsgálni, nem fényképet keretezett-e be alkotója. Tunyogi Bálint saját bevallása szerint azért is ábrázolta már több képén a vízpartot, mert az nyugtatóan hat rá.
- Úgy gondolom, hogy az ember sosem lehet elégedett, mert akkor nincs, ami motiválja, megunja azt, amit csinál, így én sem vagyok soha se elégedett magammal. Inkább a fantáziaképeimet kedvelem, mert azok teljesen belülről jöttek - mondta a művész.
A festőművész kiállítását és a megjelent művészetbarátokat Schmidt Dezsőné kuratóriumi elnök köszöntötte a Bárdoss Lajos Vegyeskar gyönyörű énekszavának felvezetésével. Az alkotót és a tárlatot Kerecsényi Zoltán intézményvezető mutatta be.
- Az alkotás nem öncélú, viszont egy nagyon szubjektív folyamat. Mint minden művész, így Tunyogi Bálint is, a téma megválasztásától kezdve a megkomponálásig, a technikák és az anyagok felhasználásával önmagát, belső énjét, érzéseit adja alkotásaiba. A képek segítségével most megcsodálhatjuk mindazt a természetet, harmóniát, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot és azt a sok szépséget is, amely körülölel bennünket - mondta az intézményvezető.
A kiállítás a holnap kezdődő Játékfesztivál idején és az azt követő két hétben ingyenesen megtekinthető a ház nyitvatartási idejében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-09 21:48:58

Hamarosan elkészül az új piac épülete


ajánlott cikk főképe

2019-12-03 15:23:23

Ádventi vendég, végy szállást minálunk...


ajánlott cikk főképe

2020-01-03 23:15:39

Népes tömeg az új piac átadó ünnepségén


ajánlott cikk főképe

2020-01-08 21:45:08

Felújítják a döbröntei turistaházat


PÁPA időjárás